Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Youssou N'dour pokreće TV kanal
Popularni afrički pjevač zbog kritičkog je odnosa prema vlasti dvije godine čekao dozvolu za emitiranje programa

Youssou N'dour pokreće TV kanal

Foto: PR Photos

Seneglaski pjevač Youssou N'dour pokreće televizijski kanal. Svjetski poznat pjevač već posjeduje veliku privatnu medijsku grupaciju u Dakru, a nakon dvije godine borbe s vlastima i službeno je pokrenuo svoju vlastitu TV postaju u Senegalu.

Njegova medijska grupacija poznata je po tendenciji da bude kritična prema vlasti. Novi kanal, TFM, službeno je kulturni, nakon što je vlast odbila dati mu dozvolu za opću kanala.

N`dour posjeduje i najslušaniju radio stanicu 

- U svijetu u kojem je sve više i više ljudi pod utjecajem snage slike i brzine informacija, zadovoljstvo mi je reći kako je država Senegal donijela pravu odluku omogućivši emitiranje TFM-a - izjavio je pop pjevač N`dour kojega je 2007. časopis Times uvrstio na svoju listu sto najutjecajnijih ljudi.

Njegova radio stanica, pokrenuta prije sedam godina, postigla je veliki uspjeh i glavnom gradu Dakru je najslušanija.

Radijski urednik Allassane Samba Diop, koji će uređivati program na TFM-u (Television Future Medias), znakovito je rekao kako je "kulturna televizija" vrlo općenit pojam. Istaknuo je kako će i dalje dopuštati pokrivanje socijalnih, političkih i gospodarskih pitanja. TFM je u zemlji peti privatni TV kanal.

Koliki će politički utjecaj imati TFM?

Obožavatelji su s oduševljenjem dočekali početak emitiranja programa pjevačeve televizije u Dakru.

- Nadamo se da će Bog blagosloviti njegovu televiziju - rekao je jedan od fanova. Problem dobivanja licence za emitiranje programa temeljio se na modelu financiranja N`dourove televizije. Senegalski predsjednik Abdoulaye Wade prvotno je odbijanje licence za emitiranje objasnio težnjom vlasti da spriječi politički utjecaj „stranaca“. Koristeći svoju popularnost, kao slavni glazbenik, N'dour je okupilo tisuće pristaša zahvaljujući kojima je uspio izvršiti pritisak na organe vlasti i na kraju postići sporazum s Vladom.

Svoj politički i društveni utjecaj popularni će pjevač i medijski vlasnik demonstrirati već 2012. godine kada bi se trebali održati predsjednički izbori, a Youssou N'dour je već najavio kako će svoju podršku dati jednom kandidatu.

Moj TV

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala