Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


SP 2010: Danas ćemo doznati i posljednje sudionike 1/8 finala
Na SP u Africi danas se igraju posljednje utakmice po skupinama, već od nedjelje počinje knockout faza

SP 2010: Danas ćemo doznati i posljednje sudionike 1/8 finala

Foto: Continental AG / Image.net

Skupina G

Brazil - Portugal
Obala Bjelokosti - Sjeverna Koreja


"Danas ćemo igrati protiv brazilske B momčadi", poručio je Dunga, izbornik brazilske nogometne reprezentacije uoči susreta s Portugalom u Durbanu. Puno prije početka prvenstva ovaj se meč spominjao kao ljepotica turnira, puno prije finala. Atmosfera je danas, nakon dva odigrana kruga, ostala ista. Ne samo da se radi o prvoj i trećoj ekipi s Fifine rang ljestvice, već ih na neki način rezultati iz prošlog kola, u kojima su došli blizu svog ideala (Brazil protiv Obale Bjelokosti, a Portugal sa sedam pogodaka Sjevernoj Koreji), pritišću da jednaku snagu pokažu protiv ipak malo jače momčadi. "Sve ono što smo napravili protiv Koreje, sada ne znači ništa. Nema garancije prije susreta s Brazilom", rekao je portugalski izbornik Queiroz.

Dunga na početku naše priče nije mislio samo na činjenicu da je polovica veznog reda Portugala brazilske krvi (Deco, Pepe, Liedson rođeni su Brazilci, kao i otac Brune Alvesa), već je svjestan da će to biti sudar sličnih nogometnih filozofija. Koju Selecao prilično bolje upražnjava.

U skupini G Brazil je siguran, sa maksimalnih šest pogodaka. Portugal je također blizu cilja s četiri boda, no ovdje će se s nestrpljenjem čekati rezulat Španjolske i Čilea. Ako Španjolska ostane na drugom mjestu, bit će poželjnije ostati na drugom mjestu skupine G, s kojom se križa "španjolska", ili ako vam je draže, "čileanska" skupina.

U posljednjoj utakmici skupine G Obala Bjelokosti trebala bi Koreju pobijediti uz kišu golova, kako bi dostigla Portugal i u slučaju da izgubi od Brazila. Sjevernokorejci će za Dragog vođu pokušati osvjetlati obraz i možda izbjeći "čišćenje" u rudniku...

 

Skupina H

Španjolska - Čile
Švicarska - Honduras
 
U svom posljednjem kolu nudi derbi Španjolske i Čilea. Južnoamerikanci apsolutni su pobjednici prvog kruga natjecanja, na neki su način opalili šamar ostatku svijeta. Čile  u Pretoriji u susret s Furijom ulazi prepun samopouzdanja nakon dvije pobjede u skupini. Španjolska se u potpunosti oporavila nakon šokantnog otvaranja protiv Švicarske, u susretu s Hondurasom slavili su 2:0, prikazali ljepotu u igri, ali se i ispromašivali.
 
Malonogometne akcije i stalan presing bacili su Honduras na koljena, ali samo je Villa, dva puta pronašao put do mreže. No, promašio je i jedanaesterac, što je pojačalo statistiku promašaja, koje je zabrinula izbornika Del Bosquea. U sedam dosadašnjih utakmica s Čileom Španjolci su šest puta pobijedili i jednom remizirali, i zabili 18 pogodaka.
 
No, na jugu Afrike to im danas malo znači. Čile igra dobro, jedno je od ugodnijih iznenađenja. Bielsa Marcelo, izbornik Čilea, u ekipi ima tri igrača iz Primere i svakako će ti iskoristiti. Sa šest bodova na kontu, protiv Španjolske će ići oprezno. Španjolci su svjesni da Čile i bod vodi u osminu finala, ali Fernando Torres, kojeg bi promašaji protiv Hondurasa mogli skupo koštati, tvrdi da Čileanci nisu momčad koja zna igrati na remi....
 
 
Švicarska i Honduras, pak, u susret na Free State Stadiumu ulaze s istim ciljem. Pobjeda ih, naime, može održati na životu, poklopi li se rezultat iz Pretorije.
 
 Iako su bez ijednog boda na kontu, Hondurašani u slučaju vlastite pobjede, i poraza Španjolske, mogu proći u osminu finala uz odgovarajuću gol razliku u odnosu na Del Bosquevu momčad. Švicarska može još preciznije prikazati svoj cilj; treba im pobjeda nad Hondurasom s dva gola prednosti, i u tom slučaju neće ovisiti o rezultatu Španjolske i Čilea. Bili bi bolji od Furije, poslali bi ih kući, a scenarij čak nije toliko nerealan...

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala