Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Perspektivni 15-godišnjaci grade zadarski Hollywood
Mladi filmaši sa svojim aktivnostima započeli su još u osnovnoj školi, a cilj im je izgraditi zadarski Hollywood

Perspektivni 15-godišnjaci grade zadarski Hollywood

Mladi zadarski filmaši sa svojim radom započeli su već prije tri godine kad su neki od njih djelovali u školskoj filmskoj radionici da bi nakon toga osnovali svoj klub iz jednostavnog razloga: htjeli su se nastaviti baviti filmskom produkcijom i nakon osnovne škole.

Prije nekoliko mjeseci skupina se preimenovala u "Lumiere media Zadar" koji djeluje unutar Udruge Cinaz te su se počeli baviti i širim spektrom medijske umjetnosti. Naime, sada se u njihovom malom kreativnom studiju bave grafičkom obradom, snimanjem, fotografiranjem, montažom te promocijom njihovih radova u kinima, a rado i prepričavaju svoje početke organizacije filmske radionice za sve one koje bi se htjeli obrazovati i naučiti nešto novo sa polja filma i medijske umjetnosti.
 
 
Ciljevi Lumiere-a su jako jednostavni: osvijestiti Zadrane u pogledu filmske umjetnosti, širiti svježinu i ljepotu Grada Zadra po cijeloj Hrvatskoj nastupajući na filmskim revijama, u svom studiju realizirati dobre ideje zainteresiranih pojedinaca, kao i od Zadra napraviti mali Hollywood te se uz to i dobro zabaviti. 
 
"Tematika filma je život jedne djevojke tijekom i nakon ovisnosti o heroinu. Sve to dočaravamo realističnim kadrovima iz zadarskog podzemlja u kojem se snimaju konzumacijske scene filma, a ostale dijelove ovog dokumentarno-igranog filma ćemo raditi u našem studiju i lokacijama u Zadru i okolici", kaže filmska ekipa čiji će se film pod nazivom "Carpe vita" prvi put uživo predstaviti nakon 15. Filmske revije mladeži i 3. Four River Film Festival u 9. mjesecu u Karlovcu i to promocijom ovog filma u Zadarskom Callegru.
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Pogledaj sve komentare (2)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2019 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - mojtvportal.si Moj TV - TV Program za 200+ kanala