Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Od danas karte za koncert Dylana napokon u prodaji!
Nakon brojnih pregovora i pomicanja datuma, puštene ulaznice u prodaju za koncert mesije rock and rolla

Od danas karte za koncert Dylana napokon u prodaji!

Piše: Martin Heidl

Nakon konstantnog natezanja i komplikacija, konačno je poznat datum početka prodaja ulaznica za koncert Boba Dylana na zagrebačkoj Šalati 7. lipnja, koji organizira IN music festival. Taj datum je danas (19.03)!

Ulaznice će se moći kupiti po cijeni od 290 kuna i to do 11. travnja ili do isteka zaliha, budući da je broj ulaznica po toj cijeni ograničen. Od 12. travnja cijena ulaznice iznosit će 340 kuna. U Zagrebu se ulaznice mogu kupiti u Aquarius CD shopovima (Maksimirska 16, Varšavska 13), Sirius Music Shopu (Importanne galerija, Iblerov trg) i Dirty Old Shopu (Tratinska 22) te na prodajnim mjestima TUI Generalturista. Ulaznice će se također moći kupiti na prodajnim mjestima TUI Generalturista u Karlovcu, Varaždinu, Osijeku, Puli, Rijeci, Zadru, Šibeniku, Splitu i Dubrovniku od idućeg tjedna. U prodaju je pušteno svega 5000 ulaznica, tako da savjetujemo dylanoljupcima da se požure! 

Podsjetimo da je Dylan samo 2009. godine izdao dva albuma - "Together through life" i "Christmas In The Heart", od kojih je posljednji album s božićnim pjesmama humanitarnog karaktera, čiji je veliki dio prihoda od prodaje doniran organizaciji Feeding America.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #4
    0 0
    aya aya @ 21.3.2010. 10:32

    Evo jednog komentara, koji sigurno najbolje opisuje koncert u Varaždinu...cit.

    "Bilo je za očekivati da Dylan neće energično izletjeti na pozornicu u dresu Srne ili Olića. Tu nema većih razočaranja. Znao sam da već duže vrijeme ne svira gitaru - ni tu se nisam mnogo razočarao.

    Ali kad se slabašnim razglasom prenio njegov opori glas boje brus papira, e tu sam se stvarno zamislio... Zvučao je poput utopljenika koji se guši u dokolici treće životne dobi pa koncertira kako bi sebi, eto, skratio vrijeme do iduće partije bridža.

    Njegov prateći sastav ili nije bio svirački raspoložen te večeri ili je prigrlio radnu etiku svoga gazde pa bezvoljno kasapi Dylanove standarde na nešvilski način, a sve kako bi se spasili od dosade dok putuju po raznim seoskim dernecima. Recimo, po nekoj ledini male države u istočnoj Europi, mada vjerujem da bi s jednakim žarom svirao i u londonskom Albert Hallu.

    Mnogo me čudi mazohizam Dylanovih tvrdokornih fanova koji kao da uživaju u njegovom nonšalantnom odnosu prema publici. "Oh, Bože, kako nas samo kulerski ignorira i s kakvim nas samo stilom odjebava... Svrš svrš."

    Je li se i vama učinilo da na kraju koncerta nije rekao "Thank you, friends" već "Thank you, France"?! Zna li on gdje je uopće? Ili još važnije pitanje: je li njega uopće briga gdje je?! Odgovor je jamačno: ne.

    Međutim, pitam se što ga još uvijek pokreće kad je i sam svjestan da zvuči poput traktora i da su mu kretnje itekako ograničene brojem godina na leđima. Ne ponaša li se malo sadistički prema ljudima koji su platili da ga vide? Ili je to još jedno u nizu njegovih lica iza kojih se skriva ima tome već pedesetak godina, otkad je snimio prve demo snimke... 'Ko tu koga jebe?!

    S njegovim diskografskim opusom počeo sam se intenzivnije družiti tek zadnjih godina i od svega sam se najviše zakačio za njegovu suradnju sa The Bandom, jednim od najvećih bendova uopće.

    "Basement tapes" su čitanka mladim tekstopiscima, a i mnoge grupe bi tu mogle štošta naučiti o muziciranju i komunikaciji unutar jedne skupine glazbenika. Dobro zna Dylan da je odavno proživio svoje glazbene vrhunce, što je uostalom i potvrdio u svom najslavnijem televizijskom intervjuu, stoga danas izdaje albume koji su pastiš blues standarda, gospel tekstova i country ugođaja.

    Kvaliteta tih uradaka nije upitna, ali svakako ne odgovara pretjeranim hvalospjevima od strane više ili manje eminentnih glazbenim kritičarima. Mišljenja sam, uostalom, da današnji kritičari služe tek kao produžena ruka izdavačkih kuća koja će njihov proizvod plasirati na tržište, ali to je već sasvim druga priča.

    No, on se pokazuje kao lukavac, a mi kao naivno stado. Njegov koncert sam dugo čekao, na kraju se debelo razočarao.

    Možda je svemu kriv koncert Neil Younga prije par mjeseci kada sam se uvjerio da je i sa sedam banki moguće publici dati limfu na svakom nastupu, kako bi se to duhovito izrazio Žan Jakopač. Ne samo to, već uspoređujući s nekim snimkama prije tridesetak godina, Young je žešći danas nego prije. Beskompromisan.

    Dajem si za pravo uspoređivati ovu dvojicu jer su oba pripadnici iste generacije i sličnog glazbenog miljea.

    Neka se Dylan obrati svojoj pastvi jednim pravim nastupom nakon kojeg ne ostaje gorak okus prevare i uvjeri nevjerne Tome da nije još za totalnu penziju, kako razmišlja jedno mlado nižepotpisano piskaralo iz Hrvatske! Bit će mi neizmjerno drago...J.R.

  • #3
    0 0
    mario mario @ 20.3.2010. 23:40
    Vidim spominješ taj koncert u Varaždinu, a Dylan mi je jedan od favorites, pa me zanima šta je tu bilo? Nije dobro odsvirao, malo ljudi? What, what?
  • #2
    0 0
    aya aya @ 20.3.2010. 23:35

    Nećeš ništa propustit, u Varaždinu je ionako bila katastrofa!

    Starkelji usfalilo para, pa ajd malo....

  • #1
    0 0
    seljankica seljankica @ 20.3.2010. 20:15
    tako mi je zao sto se koncert ne odrzava u ST ili ZD,purgerija mi je predaleko...ma nije daleko ali ali
Pogledaj sve komentare (4)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala