Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Guns N' Roses u Zagrebu
Nakon brojnih svjetskih glazbenih zvijezda i megazvijezda, u zagrebačku Arenu, 20-og lipnja konačno dolaze i legendarni Guns N' Roses

Guns N' Roses u Zagrebu

Piše: Martin Heidl

Svaki predani konzument bilo koje struje suvremene glazbe najčešće je rijetko posve zadovoljan periodom, odnosno fazom u kojoj im se najdraži bend nalazi u trenutku kada dolazi u njihovu zemlju (sjetimo se samo primjera 'The New York Dolls'-a, 'The MC5' i još mnogih koji su došli u Hrvatsku u nekakvim 'polupostavama', odnosno bez ključnih  članova koji su ili preminuli ili još davno otišli svojim putem). No, u slučaju Gunsa je taj moment zasigurno još više naglašen, jer je svakom njihovom fanu još uvijek teško zamisliti taj bend bez basiste Duffa McKagana, ritam gitariste Gilberta Clarka, bubnjara Matta Soruma, a kamoli bez nekadašnjeg sinonima za Gunse - Slasha!

Guns n' Roses postali Axl i bend

U tom bi se smislu bez previše mozganja moglo konstatirati da Axl već nekih dvanaestak godina nastupa kao solo izvođač sa nekom drugom grupom koja se u očima javnosti sigurno bespravno zove Guns N' Roses, a čak niti ta postava grupe (koja za razliku od originalnih Gunsa nije u osnovi petorka, već pravi orkestar sa tri gitare, dvije klavijature, katkad dva basa itd) nije konstantna.

Taman kad smo se navikli da u 'novim' Gunsima svira avangardni gitaristički virtuoz Buckethead, nedavno ga je zamjenio relativno nepoznati Ron 'Bumblefoot' Thai, a Robina Fincka, gitaristu čiji je bazični sastav 'Nine Inch Nails' (koji se novoj postavi Gunsa pridružio još 1997.), zamjenio je DJ Ashba iz grupe 'Sixx A.M.' Ostale promjene članova u grupi, čak je na trenutke bilo i teško za pratiti.

Rezultat raspada originalne postave grupe, Axl-ovog experimentiranja sa zvukovima,ljudstvom i koketiranja s nekim novim glazbenim pravcima jest dulje od desetljeća sniman album 'Chinese Democracy' koji zvuči vrlo suvremeno i kompaktno, a i stilski logično slijedi prethodnike iz diskografije grupe.

Guns N' Roses - turneja Chinese Democracy - Live in Osaka

Cijene karata 275 do 500 kuna, datum puštanja karata u prodaju nepoznat

Upravo je gore navedeni album i povod najavljene europske turneje, a Zagreb je navodno prvi grad u kojem će Axl i društvo nastupiti. Karte, kojima se cijene kreću od 275kn do 500 kn, trebale su se naći u prodaji 3. veljače, no organizator koncerta 'Eventim' najavljuje da se točan datum puštanja karata u prodaju zbog nekih tehničkih poteškoća još uvijek nezna.

P

Slash je u međuvremenu, nakon raspada njegova 'Velvet Revolvera', opet okupio 'all star' bend kojemu je ime još nepoznato a članovi su John 5 (ex Marylin Manson) na gitari, Chris Chaney (Jane's Addiction) na basu, a u ulozi bubnjara nalazi se Jason Bonham, sin Johna Bonhama, pokojnog bubnjara grupe Led Zeppelin.
 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #5
    0 0
    gorlock gorlock @ 23.8.2010. 19:15

    Magazin Musicreview.co pozabavio se zanimljivim i neobičnim izborom - top ljestvicom najpoznatijih glazbenika crvene kose, na čije je prvo mjesto zasjeo frontmen Guns'N Rosesa Axl Rose

  • #4
    0 0
    Arnol arnol @ 22.8.2010. 0:23
     I ja !
  • #3
    0 0
    gorlock gorlock @ 21.8.2010. 23:17
  • #2
    0 0
    gorlock gorlock @ 16.8.2010. 20:13

    NOVOSTI:

    Legendarni Gunsi u rujnu će ipak stići u Zagreb. Naime, iz Lupa promocije stižu informacije da je vijest o otkazu svih koncerata slavne grupe, koja je objavljena na Axlovom Twitter profilu, tek neslana šala neznanog hakera. 'Mjesta za paniku nema jer se turneja, a samim time i koncert u Zagrebu, održava prema rasporedu. Neki šaljivi haker je upao na profil frontmena benda i izazvao nepotrebnu paniku napisavši da se turneja otkazuje', rekli su iz Lupe. 

    Do tada još malo strpljenja......

  • #1
    0 0
    gorlock gorlock @ 25.3.2010. 20:07

    Citiram: Guns n' Roses postali Axl i bend

    Pretežno, pjevači nose band na svojim leđima. 

    W. Axl Rose je Guns N Roses - što je i dokazao svojim zadnjim albumom. 

    Primjera radi, probajte si zamisliti Parni Valjak bez Akija - pri tome ne uspoređujem ova dva benda. 

    Ako dođu na jesen, sigurno sam na koncertu. 

Pogledaj sve komentare (5)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala