Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Video: F. Krueger najveći zlikovac svih vremena
Anketa časopisa SFX pokazala je kako je Freddy Krueger najveći negativac iz horror filmova svih vremena

Video: F. Krueger najveći zlikovac svih vremena

PIŠE: Katarina Hrgović

Prema anketi koju je proveo časopis SFX, najveći negativac iz horror filmova svih vremena je Freddy Krueger koji u snovima progoni tinejdžere i na brutalan ih način ubija koristeći se metalnim kandžama pričvršćenima na rukavicu, prenosi DigitalSpy. Časopis Wizard Freddyja je prethodno smjestio ga je na 14. mjesto liste najvećih negativaca svih vremena, britanski Sky2 na osmo mjesto iste ljestvice, dok ga je Američki filmski institut stavio na 40. mjesto liste 100 najvećih heroja i najvećih negativaca.
 
Freddyja je osmislio američki redatelj i scenarist Wes Craven koji ga je prvi put predstavio 1984. godine u filmu "Strava u ulici Brijestova", nakon čega se Freddy pojavio u još sedam filmova: "Strava u ulici Brijestova: Freddyjeva osveta" iz 1985. godine, "Strava u ulici Brijestova: Ratnici Snova" iz 1987. godine, "Strava u ulici Brijestova: Gospodar snova" iz 1988.godine, "Strava u ulici brijestova: Dijete sna" iz 1989. godine, "Strava u Ulici brijestova: Freddy je mrtav" iz 1991. godine, "Nova noćna mora Wesa Cravena" iz 1994. godine te "Freddy protiv Jasona" iz 2003.godine.
 
 
Ovoga proljeća stiže novi nastavak "Strave u ulici Brijestova" koji će svjetlo dana ugledati 30. travnja. Nakon što ga živoga spali grupa razjarenih roditelja, Freddy se vraća kako bi se osvetio djeci koja su sada već tinejdžeri, a koji su ga optužili da ih je seksualno zlostavljao. Film će obilježiti jedno pitanje: Je li Freddy zaista bio zlostavljač ili se radi samo o lažnim optužbama?
 
 
 
Deset najstrašnijih filmskih likova prema anketi koju je proveo časopis SFX su:
 
1. Freddy Krueger - "Strava u ulici Brijestova"
2. Pinhead - "Hellraiser"
3. Michael Myers - "Noć vještica"
4. Drakula - "Drakula"
5. Candyman - "Candyman"
6. Hanibal Lector - "Kad jaganjci utihnu"
7. Jason Voorhees - "Petak 13"
8. Jigsaw - "Slagalica strave"
9. Sadako Yamamura - "Krug"
10. Pennywise - "Ono"
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Pogledaj sve komentare (11)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala