Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Video: Avatar i Meryl Streep pobjednici Zlatnog globusa
Meryl Streep je postala ponosna vlasnica čak sedam Zlatnih globusa, a Avatar je na ovoj dodjeli osvojio dva

Video: Avatar i Meryl Streep pobjednici Zlatnog globusa

PIŠE: Katarina Hrgović

Apsolutni pobjednici sinoć održane dodjele filmskih nagrada Zlatni globus su film "Avatar" koji je osvojio dvije nagrade, jednu za najbolju dramu i drugu za najboljeg redatelja, te Meryl Streep koja je dobila nagradu najbolje glumice za ulogu u filmu "Julie i Julia", čime je postala vlasnica čak sedam Zlatnih globusa i tako iza sebe ostavila kolege Jacka Nicholsona i Angelu Lansbury koji ih imaju po šest. 
 
 
Mega blockbuster "Avatar" potukao je tako jednog od favorita, film "Up in the air" u kategoriji najbolje drame, a James Cameron uzeo je nagradu za najboljeg redatelja. Inače, pitanje je dana kad će "Avatar" na kino blagajnama zaraditi 1.8 milijardu dolara i tako sa trona najunosnijih filmova svrgnuti još jedan Cameronov film, "Titanica". "Avatar" je do sada zaradio 1.6 milijarde dolara. Prilikom preuzimanja nagrade, Cameron je odao počast svojoj bivšoj supruzi, francuskoj redateljici Kathryn Bigelow, za režiju filma "Narednik James" koji je također bio jedan od favorita u kategoriji najboljeg filma i režije, ali je završio bez nagrada. 
 
Film "Up in the air" vjerojatno je najveći gubitnik ove dodjele, obzirom da je imao čak šest nominacija, a zaradio samo jednu nagradu, i to onu za scenarij. Gubitnik je i mjuzikl "Devet" koji je imao pet nominacija, a kući otišao praznih ruku. Jeff Bridges primio je svoj prvi Zlatni globu u karijeri, i to za ulogu u filmu "Crazy Hearts" zahvaljujući kojoj je nagrađen kao najbolji glumac u dramu, preotevši nagradu favoritu Georgeu Clooneyju. Prvog Zlatnog globusa dobila je i Sandra Bullock kao najbolja glumica u nekoj drami, odnosno filmu "The Blind Side". 
 
 
Robert Downey Jr. nagrađen je za ulogu Sherlocka Holmesa u istoimenom filmu Guya Ritchieja, Christoph Waltz za najbolju sporednu mušku ulogu u filmu "Nemilosrdni gadovi" Quentina Tarantina, dok je "Mamurluk" osvojio nagradu u kategoriji najbolje komedije ili mjuzikla. Najboljom TV dramom treću je godinu zaredom proglašena serija "Momci s Madisona", najbolji glumac u humorističnoj seriji je ponovno Alec Baldwin, a prvog Globusa dobila je i Drew Barrymore za HBO-ov "Gray Gardens".
 
Mnogi su nazočni na dodjeli nosili crvene i žute mašne kao podsjetnik na žrtve potresa na Haitiju, te su u svakoj prilici pozivali na novčanu i humanitarnu pomoć stradalima. 
 
Pozivom na broj 060 90 11 i vi se možete uključiti u globalnu akciju Crvenog Križa za pomoć žrtvama potresa na Haitiju. 
Cijena poziva je samo 6.15 kuna, što je manje od cijene jedne kave.
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala