Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Peter Jackson dobio titulu novozelandskog viteza
Nakon Patricka Stewarta, britanska je kraljica titulu viteza dodijelila i Novozelanđaninu Peteru Jacksonu

Peter Jackson dobio titulu novozelandskog viteza

PIŠE: Katarina Hrgović

Novozelandski scenarist i redatelj Peter Jackson čija je filmska trilogija "Gospodar prstenova" nagrađena sa čak 17 Oscara, dobio je titulu viteza od vlasti Novog Zelanda. Listu onih koji imaju čast biti okrunjeni ovom titulom odobrava engleska kraljica Elizabeta kao vladarica Novog Zelanda, bivše britanske kolonije.
 
Trilogija "Gospodar prstenova" pun je pogodak u karijeri Petera Jacksona koji je ove filmove, napravljene po romanima J. R. R. Tolkiena, pretvorio u svoju osobnu kasicu prasicu. Filmovi su na kino blagajnama obarali sve moguće rekorde, a Jacksonu donijeli hvalospjeve filmskih kritičara, kolega i publike. Osim toga, profitirao je i turizam Novog Zelanda jer je film, koji se tamo i snimao, promovirao njegove jedinstvene pejzaže i prirodnu raznolikost, što je jedan od glavnih razloga zašto je Jackson dobio titulu viteza. 
 
Peter trenutačno radi na dvodijelnom filmu "Hobbit" koji se smatra svojevrsnom pretečom događaja prikazanih u "Gospodaru prstenova". Snimanje filma započinje u sljedećih nekoliko tjedana na lokacijama Novog Zelanda, a dok je Jackson napisao scenarij za režiju će se pobrinuti Guillermo del Toro, redatelj filma "Hellboy 2", dok bi se prvi dio ovog filma u kinima trebao naći 2011. godine.
 
 
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #1
    0 0
    d_iva d_iva @ 2.1.2010. 19:28
    Osim "turizma", čovjek je titulu dobio zapravo zbog oživljavanja lokalne ekonomije. Kroz godine je svoj kraj učinio filmskom velesilom - velik broj stručnjaka na jednom mjestu, ugledna firma za specijalne efekte, atraktivni raznoliki krajolici pogodni za snimanje... Još k tome, stalno dovodi nove projekte i stručnjake koji rade na filmovima (spomenuti del Toro, Spielberg, s kojim radi Tintina, Cameron, kojemu su efekte radili lokalni dečki, ...).:D
Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala