Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Video: Potrošački kod o IQ Test prijevari
Angelina Jolie ima IQ 155. Koliki je Vaš? Rezultati testa mnoge su neugodno iznenadili i olakšali im novčanik

Video: Potrošački kod o "IQ Test" prijevari

Veliko "istraživanje inteligencije" čije je oglašavanje išlo uglavnom preko Google oglasa niste mogli ne primijetiti. Oglašivač očito nije oskudijevao novcem za reklamnu kampanju, što i ne čudi s obzirom kakve "usluge" nudi.

Test kojim ste trebali provjeriti svoju inteligenciju ipak nije besplatan kako ste u prvi trenutak mogli pomisliti, već će vas aplikacija na kraju rješavanja zatražiti broj mobitela na koji ćete dobiti kod. Taj ćete kod upisati na stranicu i tada vidjeti rezultate. No tom radnjom aktivirali ste i servis koji će vam po poruci naplatiti 12,25 kuna, a rezultate istraživanja 40kn.

Sve to negdje piše malim slovima, ali bezobziran način na koji je cijela priča izvedena može se bez okolišanja nazvati prevarom.

Evo i jednog maila prevarenog surfera (podaci poznati redakciji) kojeg smo primili danas:

"Molim vas da obratite pažnju na način poslovanja firme NTHMEDIA d.o.o.
O čemu se radi: Surfajući po Web-u naišao sam na IQ test kojeg sam išao rješavati, tamo pitaju broj telefona da bi mogli dobiti putem sms-a kod za uvid u rezultat rješavanja testa. Od tog trenutka počeo sam dobivati sms poruke da li želim skinuti "najbolje sadržaje" igrica i slično, na što sam ja uvijek prekinuo tipkom ODUSTANI te sam mislio to je to, ljudi su malo dosadni pokušavaju prodati svoj proizvod-neka!!! Mislio sam svatko pokušava na svoj način zaraditi novac. Sve je to bilo O.K. dok nisam dobio ispis računa za prošli mjesec i vidio da me BANDA OPLJAČKALA sa svakim NJIHOVIM sms-om za 12,20 KN po poruci, što me koštalo 122 kn samo za taj mjesec. Taj novac zbrojite sa svim PREVARENIM u Hrvatskoj pa vidite koja je to cifra, a koliko vidim po raznim forumima nisam jedini s tim problemom.
"

Veliko "istraživanje inteligencije" završilo je porazno za mnoge surfere, a hoće li pravna država odraditi svoje ostaje nam vidjeti. Posebno je zanimljiv detalj da broj telefona koji su Vam jednom "uhapsili" ostaje u njihovoj bazi podataka, a koriste ga ponovno nakon par mjeseci zatrpavajući Vas reklamnim porukama, što je apsolutna povreda privatnosti.
 

G.N./MojTV.hr

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #5
    0 0
    Zvrk zvrk @ 7.1.2010. 20:40
    ja sam također ispunio iq test no kada sam došao do kraja ljepo me je obavjestilo da će mi biti skinuto sa mobitela ako želim rezultate. Mislim da se ne radi o prevari nego se igra na onu kartu ljudske znatiželje. Ja naravno nisam poslao broj mobitela. Znam da nisam super inteligentan, ali platiti da mi to neko kaže bio bi budala.
  • #4
    0 0
    jua jua @ 2.1.2010. 23:40

    ja krenuh to rješavat i kad me na kraju pita broj, mislim si, aha, malo sutra

    end 

  • #3
    0 0
    mala_maja mala_maja @ 29.12.2009. 14:31
    evo priznati ću da sam i ja jedna od tih što su nasjeli na tu foru, ni ja nisam vidjela da taj sms košta 12 kn, i glupača dala sam im broj moba i dobila poruku i sve to.pa su mi poslali da li želim skidati igrice i druge stvari ali sam odmah poslala poruku da mi ne želim i hvala bogu nisu više ništa slali, a u slučaju da mi je opet pošalju promjeniti ću broj, a jbg šta sad da radim, učimo na pogreškama. usput i prije sam isto tako riješila test i isto broj moba dala i samo su mi poslali kod koji sam morala ukucati da vidim rezultat, tada sms nije bio tako skup pa sam se zato ovaj drugi put zajebala. =( 
  • #2
    0 0
    LordAdamko lordadamko @ 29.12.2009. 11:04

    na preprodavanju vaseg broja ce zaradit skoro koliko i na vama samima...naravno oni koji su nasjeli...

    ubiti dosta pametno od ovih, svaka im cast, oni se legalno ogradili a vi ako nasjednete nasjednete, sami ste si krivi...

  • #1
    0 0
    bOOng boong @ 29.12.2009. 1:55

    a cuj...

    ovi takozvani "INTELIGENTNI" koji su isli placat takve gluposti,to i zasluzuju..

    preporucio bi "Adblock Plus" addon za nas omiljeni Mozilla preglednik...pa fino njega stavite i rijesite se svih spamerskih sranja u ovom sjebanom internetu,vjerujte mi zivot ce vam bit laksi bez svih reklama koje nas lupaju na skoro svim web stranicama!

Pogledaj sve komentare (5)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala