Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Objavljene nominacije za nadolazeći Zlatni globus
Objavljene su nominacije za 67. dodjelu filmskih nagrada Zlatni globus. Pogledajte tko su nominirani.

Objavljene nominacije za nadolazeći Zlatni globus

PIŠE: Katarina Hrgović

Udruga stranih novinara na radu u Hollywoodu (HFPA) objavila je nominacije za nadolazeću, 67. po redu filmsku nagradu Zlatni globus koja se drži i kao gotovo savršeni pokazatelj u tome tko ima šanse osvojiti Oscara. Ovom dodjelom službeno se označava i početak sezone dodjele filmskih nagrada. 

Najviše nominacija za Zlatni globus tako je pripala filmu "Up in the Air" čija je glavna zvijezda ljepotan George Clooney, Meryl Streep dobila je dvije nominacije u kategoriji najbolje glumice i to za uloge Julie Child u filmu "Julie i Julia" te za ulogu u romantičnoj komediji "It's Complicated" čija je premijera zakazana za ovaj Božić. Osim Meryl dvije nominacije pripale su i Sandri Bullock za komediju "Prisila na brak" i dramu "The Blind Side". 
 
Morgan Freeman je, očekivano, nominiran za najboljeg glumca u filmu Clinta Eastwooda, "Invictus", u kojem je utjelovio Nelsona Mandelu, a za istu nagradu nominirani su i Jeff Bridges za "Crazy Heart", Colin Firth za "A Single Man",  Tobey Maguire za "Brothers" te prethodno spomenuti George Clooney za "Up in the Air". Taj je film ujedno i favorit za najbolji film, a konkurenciju mu čine iračka ratna drama "Narednik James", saga o Nelsonu Mandeli "Invictus", "Sve o jednoj djevojci", "Bright Star", "Julie i Julia", "Precious" te "It's Complicated". 
 
 
 
 
 
Važnije nominacije: 
 
Dramski film: "Avatar", "Narednik James", "Nemilosrdni gadovi", "Precious: Based on the Novel 'Push' by Sapphire", "Up in the Air"
 
Mjuzikl ili komedija: "(500) dana ljubavi", "The Hangover", "It's Complicated", "Julie i Julia" i "Devet"
 
Najbolji glumac u drami: Jeff Bridges za "Crazy Heart", George Clooney za "Up in the Air", Colin Firth za "A Single Man", Morgan Freeman za "Invictus", Tobey Maguire za "Brothers"
 
Najbolja glumica u drami: Emily Blunt za "The Young Victoria", Sandra Bullock za "The Blind Side", Helen Mirren za "The Last Station", Carey Mulligan za "Sve o jednoj djevojci", Gabourey Sidibe za "Precious: Based on the Novel "Push" by Sapphire"
 
Najbolja režija: Kathryn Bigelow za film "Narednik James", James Cameron za "Avatar", Clint Eastwood za "Invictus", Jason Reitman za "Up in the Air", Quentin Tarantino za "Nemilosrdne gadove".
 
Najbolji glumac u mjuziklu ili komediji: Matt Damon za "Doušnik!", Daniel Day-Lewis za "Devet", Robert Downey Jr. za "Sherlock Holmes", Joseph Gordon-Levitt za "(500) dana ljubavi", Michael Stuhlbarg za "A Serious Man"
 
Najbolja glumica u mjuziklu ili komediji: Sandra Bullock za "Prisila na brak", Marion Cotillard za "Devet", Julia Roberts za "Duplicity", Meryl Streep za "It's Complicated", Meryl Streep za "Julie i Julia"
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala