Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Film Sumrak saga: Mladi mjesec počeo rušiti rekorde
U prva tri dana prikazivanja u Hrvatskoj je film "Sumrak saga: Mladi mjesec“ pogledalo čak 36.667 gledatelja

Film "Sumrak saga: Mladi mjesec" počeo rušiti rekorde

Svog prvog vikenda prikazivanja, film "Sumrak saga: Mladi mjesec“ u kinima diljem Hrvatske pogledalo je nevjerojatnih 36.667 gledatelja, što predstavlja drugo najbolje kino otvaranje ove godine (odmah iza "Milijunaša s ulice“ kojeg je vidjelo 37.004 gledatelja), ali uvjerljivo najbolje kino otvaranje godine prema zaradi (1.080.001,68 kn). 

Uspjeh je tim veći što ovaj rezultat obuhvaća otvaranje u samo tri dana (petak, subota, nedjelja), a ne, kao što je to uobičajeno, četiri dana (uključujući i četvrtak, kad velika većina filmova kreće s kino distribucijom), pa sa sigurnošću možemo reći da se radi o najboljem kino otvaranju svih vremena u prva tri dana prikazivanja filma. 
 
 
Ovakvo fantastično otvaranje prema zaradi  predstavlja četvrto najbolje kino otvaranje od 2003. godine, odmah iza filmova "Gospodar prstenova: Povratak kralja“, "Pasija“ i "Harry Potter i Plameni pehar“. Film "Sumrak saga: Mladi mjesec“  ne obara rekorde samo u Hrvatskoj. Tako je u SAD-u film u petak postigao najbolje otvaranje prvog dana kino prikazivanja svih vremena, zaradivši nevjerojatnih 72 milijuna dolara i s trona skinuvši dotadašnjeg prvaka "Viteza tame“ koji je držao rekord sa zaradom od 67.2 milijuna dolara. 
 
 
Sveukupno je u tri dana film "Sumrak saga: Mladi mjesec“ zaradio 140.7 milijuna dolara, što ga je smjestilo na treće mjesto najboljih kino otvaranja svih vremena prvog vikenda prikazivanja, odmah iza "Viteza tame“ koji je zaradio 158.4 milijuna dolara i filma "Spider-Man 3“ sa zaradom od 151.1 milijun dolara.  
 
Spomenimo još da je u ostatku svijeta film u prva tri dana zaradio blizu 120 milijuna dolara pa se vrlo lako može zaključiti da će "Sumrak saga: Mladi mjesec“ postati jedan od najgledanijih filmskih hitova svih vremena.
 
 
 
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #4
    0 1
    bozoli bozoli @ 25.11.2009. 19:56

    Evo od jedne "retardirane klinke" da kažem da mi je film ok. Nažalost sam prvo pročitala knjige pa, kao ni Gospodar prstenova, ni ovaj mi film nije bio sjajan u usporedbi s knjigom. Ali bolje išta nego ništa.

     Za one otvorena uma koji ga još nisu pogledali:

     Film je malo spor u radnji, sa mnogo sitnica koje su lako mogle biti izbačene, pa se zbog toga radnja na momente čini kaotičnom. Sa manje elemenata možda bi se mogao dati naglasak na stvari koje su zaista bile bitne za cijelu priču. 

    Taylor Lautner me iznenadio sa svojim glumačkim sposobnostima. Ono malo što je glumio u Sumraku mi je dalo do znanja da će ovaj film biti bolan zbog njegove loše interpretacije, ali srećom po njega (i mene) nije bilo tako. Naprotiv, uvjerljiviji je nego mu lik u knjizi to naizgled dopušta.

    Nasuprot njemu, Robert Pattison je ukočen, prazan, neagresivan, dakle sve ono što ne bismo očekivali nakon prvog nastavka.

    Najbolji glumci su, naravno, Micheal Sheen (Aro) i Billy Burke (Charlie Swan) koji su naprosto mesmorizing to watch...

     Specijalni efekti (čitaj: Wolf pack) vrlo uvjerljivi.

    Najbolja stvar u filmu: SOUNDTRACK! -  Muse, Muse, Muse!! (ali ja sam naravno malo pristrana... :) Zatim, Bon Iver & St. Vincent, Thom Yorke, Death Cab For Cutie, Hurricane Bells... Should I say anything more?

    Original score je napravio već nagrađivani Andre Desplat (Golden Compass, The Painted Veil), a stapanje ove "klasične" glazbe sa alternativnom daje neočekivane efekte u onom što bi inače bile vrlo ustaljene scene.

    Evo ljudi, ovako treba rezonirati film

  • #3
    1 0
    Iceman iceman @ 24.11.2009. 12:11
    U potpunosti se slažem sa prethodnim komentarima,radnja filma je patetična i izlizana ali zahvaljujući zaludjenom uzrastu djevojčica od 10-17 godina kojima je dovoljno upakovati ljubav u bilo kakvu formu,film odmah poluči uspjeh na kino blagajnama.
  • #2
    0 0
    sasa88 sasa88 @ 24.11.2009. 11:11

    evo napravio sam i ja korisnicko ime samo da bih napisao da se u potpunosti slazem sa ovim komentarom...

    nazalost, pogledao sam prvi dio...ali istu gresku necu napraviti dvaput

  • #1
    0 0
    IMBA imba @ 23.11.2009. 23:33

      ova vijest je zapravo vrlo tužna, jer ako je po nekom običaju nastavak gotovo uvijek lošiji od originala, ovaj film mora biti KATASTROFALAN.

      producenti neka zahvale bogu i retardiranim klinkama. 

Pogledaj sve komentare (4)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala