Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Prva epizoda Zmajeve kuće najavljuje još jednu krvavu sezonu
Krenula je druga sezona, a iz HBO-a stiže trailer u kojem možemo vidjeti što nas očekuje u narednim epizodama

Prva epizoda "Zmajeve kuće" najavljuje još jednu krvavu sezonu

Foto: YouTube

Druga sezona Zmajeve kuće (House of the Dragon) konačno je krenula s prikazivanjem i već je s prvom epizodom jasno da nas čeka još jedna brutalna sezona, očito krvavija od prethodne.

Prva epizoda nove sezone prikazana je u 3 ujutro po našem vremenu otkad je dostupna i na Max streamingu, a danas u 20 sati bit će prikazana na HBO kanalu, i samo se nastavila na šokantan kraj prve sezone u kojoj je ubijen Lucerys Velaryon, sin Rhaenyre Targaryen (Emma D’Arcy). U premijernoj epizodi druge sezone dogodila se još jedna stravična smrt, pa za sve koji još nisu pogledali epizodu – slijede SPOILERI.

Kao i u knjizi Fire & Blood, u prvoj epizodi uslijedila je smrt djeteta, Jaehaerysa Targaryena, sina kralja Aegona II (Tom Glynn-Carney) i kraljice Helaene (Phia Saban), odnosno unuka Alicent Hightower (Olivia Cooke), uz razliku što je u knjizi Daemon Targaryen (Matt Smith) naredio ubijanje sina oko za oko, zub za zub, a u seriji direktna naredba je bila ubiti baš Aemonda Targareyna (Ewan Mitchell) – na kraju je dječak ubijen jer krvnici nisu mogli naći Aemonda. Slijed događaja doveo je Helaenu do majčine sobe u kojoj ju je našla s Cristonom Coleom (Fabien Frankel).

Ovakve razlike u interpretaciji showrunner Ryan Condal objasnio je: „Jedna od stvari koja je izazovna u ekranizaciji jest što u knjizi postoje namjerno napisana tri sasvim drugačija gledišta događaja koja se zapravo ne poklapaju. Naš zadatak kao adaptatora cijele priče jest pokušati podvući objektivnu crtu kako bi publika popratila ispravan narativ.“

Iako je premijerna epizoda šokantna, jedna od pozitivnih stvari bio je prvi pogled na Sjever, dom Jona Snowa i obitelji Stark, što je bio i velik trenutak u knjizi. Uveden je i lik Cregana Starka (Tom Taylor), inače prijatelja Rhaenyrinog najstarijeg sina Jacaerysa Velaryona (Harry Collett).

Što nas još sve otprilike čeka u novoj sezoni Zmajeve kuće možete pogledati u danas objavljenom službenom traileru. Nova epizoda ponovno je premijerno na rasporedu u noći s nedjelje na ponedjeljak u 3 sata te kasnije istog dana u udarnom terminu u 20 sati.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala