Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Pobjednik Cannesa Čovjek koji nije mogao šutjeti gostuje na Ponti Lopud
Dobitnik Zlatne palme za najbolji kratki film prikazat će se u sklopu večeri hrvatske kinematografije Ponta Lopud

Pobjednik Cannesa "Čovjek koji nije mogao šutjeti" gostuje na Ponti Lopud

Ponta Lopud Summer Screenings od 27. do 29. lipnja predstavit će jake adute regionalne i međunarodne filmske scene, a posebnu pažnju publike privući će ovogodišnji dobitnik Zlatne palme za najbolji kratki film na festivalu u Cannesu, najprestižnijem filmskom festivalu u Europi.

Film Čovjek koji nije mogao šutjeti, redatelja Nebojše Slijepčevića, zasnovan je na stravičnom zločinu koji se dogodio u jeku rata u Bosni i Hercegovini prije 30 godina, a priču priča iz perspektive često zanemarivane, ali jednako važne skupine koja je dio svakog zločina – svjedoka. Iako je četrnaestominutna uspješnica s Goranom Bogdanom u glavnoj ulozi radnjom smještena u ratnu BiH, producent filma Danijel Pek ističe kako je tema itekako aktualna, jer se pred svakoga od nas svakodnevno postavlja pitanja koje si postavlja i glavni lik u filmu: trebamo li reagirati na nasilje ako nije usmjereno direktno protiv nas.

„Raduje me naše prvo gostovanje na Ponti Lopud, gdje ćemo u društvu publike, uvaženih kolega i mladih filmaša uživati u već poslovično jedinstvenoj atmosferi kojeg pruža ovaj elafitski otok. “Čovjek koji nije mogao šutjeti” prikazat će se u večeri hrvatske kinematografije za lopudsku i dubrovačku publiku, a s mladim kolegama ćemo tijekom dnevnih edukativnih radionica razgovarati o filmskoj umjetnosti i filmovima koje gledamo, te o svim izazovima koji se pojavljuju u procesu stvaranja filma“, izjavio je Danijel Pek, producent filma iz produkcijske kuće Antitalent koji će film predstaviti publici na Lopudu, te istaknuo kako „upravo takve interaktivne radionice donose nove vrijednosti – individualne doživljaje kao novu inspiraciju.“

Film će biti prikazan 28. lipnja u sklopu večeri posvećenoj hrvatskoj kinematografiji na plaži La Baja, RMH hotela Lafodia. Uz Čovjeka koji nije mogao šuteti, „Hrvatsku večer“ obilježit će i projekcija filma Ustav Republike Hrvatske (2016) redatelja Rajka Grlića, koji će uz predstavljanje svog filma na Ponti Lopud, u ulozi mastera održati razgovarati s mladim filmašima i voditi edukativnu radionicu  o umjetnosti  i izazovima pisanja scenarija.

„Čast mi je i veliko zadovoljstvo biti pozvan na Ponta Lopud ljetne projekcije, gdje ću kroz razne filmske radionice svoje iskustvo dijeliti s vrhunskim majstorima svog zanata, istaknut ću one s kojima sam surađivao: Suzana Perić, glazbena montažerka velikih američkih filmova, Tomislav Pavlic, najugledniji hrvatski filmski montaže i Daniel Pek, producent koji je u Cannesu upravo ovjenčan Zlatnom palmom“, zaključuje Rajko Grlić.

Više informacija o programu, rasporedu i projekcijama donosimo uskoro, a za detalje pronađite na pontalopud.hr i Ponta Lopud društvenim mrežama!

Ponta Lopud kreativna platforma nosi i predstavlja tri ljetna kulturna programa 2024. i spremno dočekuje sve zaljubljenike u umjetnost, prvenstveno film, glazbu i književnost. Ponta Lopud ljetne projekcije prvi je od tri događaja i slaveći filmsku umjetnost održat će se od 27. do 29. lipnja.

Drugi događaj, koji će 28. do 31. kolovoza na otok privući ljubitelje glazbe popularni je Ponta Lopud jazz festival, a ovogodišnji novitet kreativne platforme je pokretanje novog, trećeg ljetnog festivala, Ponta Lopud book bridge, koji trajanjem od 27. do 29. rujna zaokružuje ljetne manifestacije i zatvara kulturno-umjetničku sezonu Lopuda.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala