Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Harry Hole stiže na Netflix
Jo Nesbø sam će napraviti adaptaciju svog romana "Đavolja zvijezda" za novu seriju

Harry Hole stiže na Netflix

Netflix ovih dana donosi dobre vijesti za ljubitelje mračnih skandinavskih misterija. Jo Nesbø, autor popularnih krimi romana o norveškom detektivu Harryju Holeu, napravit će adaptaciju svog romana za male ekrane.

Objavljeno je kako će Nesbø svoj roman Đavolja zvijezda iz 2003. godine adaptirati u scenarij za nove Netflixovu seriju. Serija bi trebala nositi naziv Harry Hole, a za sada još nije objavljeno tko će u njoj sve glumiti, jedino što znamo jest da će seriju režirati Oystein Karlsen.

Radnja romana Đavolja zvijezda donosi nam Holea koji je suspendiran. Dok čeka da se šef vrati s odmora i potpiše njegov otkaz, Harry odluči surađivati u istrazi niza ubojstava koju vodi Toma Waaler, ali samo kako bi razotkrio da je Waaler korumpirani policajac, umiješan u krijumčarenje oružja i odgovoran za smrt kolegice Ellen Gjatlen.

Nesbø je bivši burzovni mešetar i novinar koji je svoj pri roman o Harryju Holeu naziva Šišmiš, izdao 1997. godine. Od onda smo dobili 13 romana o izmučenom detektivu alkoholičaru. Nesbø je također napisao i nekoliko samostalnih romana i niz popularnih dječjih knjiga. Njegova su djela prevedena na više od 50 jezika i prodana u preko 50 milijuna primjeraka diljem svijeta, što ga čini najuspješnijim norveškim piscem ikada.

Netflixova serija Harry Hole bit će prvi njegov izlet u scenarističke vode, ali ne i prvi put da se lik Harryja Holea našao na ekranima, jer je 2017. izašla filmska adaptacija njegovog romana Snjegović, koja nije baš najbolje prošla kod publike. Unatoč vrhunskoj glumačkoj i produkcijskoj ekipi, film je naišao na niz problema te je radi užurbanog snimanja preskočen veliki dio scenarija, što je, naravno, utjecalo na kvalitetu završnog proizvoda. Umjesto potencijalne franšize, cijela je priča završila s jedim filmom.

Nova Netflixova serija mogla bi biti novi pokušaj za pokretanje franšize, ovisno o uspjehu serije. Produkcija još nije krenula tako da za sada nije poznato kada Harry Hole stiže na Netflix.

M.M.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala