Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Oscarom nagrađen film “Dječak i čaplja” stiže u hrvatska kina
Najnoviji film legendarnog Studija Ghibli i odsad dvostrukog Oskarovca Hayaa Miyazakija od četvrtka u kinu

Oscarom nagrađen film “Dječak i čaplja” stiže u hrvatska kina

Nova fantastična animirana avantura Dječak i čaplja legendarnog japanskog filmskog autora Hayaoa Miyazakija osvojila je nagradu za najbolji dugometražni animirani film na 96. dodjeli Oscara.

Ovo remek djelo sada dvostrukog oskarovca prikazivat će se u hrvatskim kinima od četvrtka 14. ožujka 2024. godine.

Iza produkcije stoji cijenjeni studio Ghibli, a film je, uz Oscara, osvojio još 28 filmskih nagrada te 86 nominacija, među kojima su Zlatni globus, BAFTA i Annie.

Dječak i čaplja je priča o mladom Mahitu koji, nakon što je tijekom rata izgubio majku, odlazi na obiteljsko imanje na selu. Tamo ga niz tajanstvenih događaja vodi do osamljene i drevne kule u kojoj živi nestašna siva čaplja. Kad Mahitova nova maćeha nestane, on slijedi sivu čaplju i kreće na epsko putovanje s čapljom kao vodičem. Mahito mora otkriti tajne ovoga svijeta i istinu o sebi.

David Fear iz Rolling Stonea autorstvu filma dao je 5 zvjezdica: „Miyazaki ostaje najveći živući animator današnjice, točka.“. BBC-jev Caryn James nazvao ga je remek djelom, kao i Emma Steen iz Time Outa: „Miyazakijev najnoviji film predstavlja dokaz njegove trajne ostavštine. To je zrelo, složeno remek djelo, koje spaja redateljevu prošlost, sadašnjost i budućnost.“

Miyazaki je svog prvog Oscara osvojio 2003. godine za Avanture male Chihiro, a u produkciji studija Ghibli je napravio još niz cijenjenih filmova koji su očarali publiku, od kojih vrijedi izdvojiti Moj susjed Totoro, Princeza Mononoke i Kikina dostavna služba.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala