Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Oppenheimer apsolutno dominirao ovogodišnjim SAG i PGA Awards
Pažnju su najviše 'ukrali' reunioni glumačkih ekipa iz filma "Vrag nosi Pradu" te serija "Breakind Bad" i "Moderna obitelj"

"Oppenheimer" apsolutno dominirao ovogodišnjim SAG i PGA Awards

Foto: YouTube

Nakon što je u subotu film Oppenheimer u potpunosti dominirao jubilarnom, 30. dodjelom Screen Actors Guild Awards (SAG Awards), isto se dogodilo i sinoć na dodjeli Producers Guild of America Awards (PGA Awards) na kojem je također dobio najveće priznanje.

Podsjetimo, u subotu je na SAG Awards glumačka ekipa filma Oppenheimer osvojila nagradu za najbolju glumačku postavu, Cillian Murphy nagrađen je kao najbolji glumac, a Robert Downey Jr. kao najbolji sporedan glumac. Na PGA Awards Christopher Nolan, Emma Thomas, Chuck Roven i ostala producentska ekipa kući je odnijela Darryl F. Zanuck Award, nagradu koja prepoznaje izvrsnost u produkciji dugometražnog filma za kino projekciju – nagrada koja je postala možda najvažniji pokazatelj za osvajanje Oskara što je još jedna potvrda da nas sljedeći mjesec na dodjeli Oskara očekuje zanimljiva utrka.

Među dobitnicima u kategoriji serija (ponovno) su se i na PGA Awards i SAG Awards istaknule Nasljeđe (Norman Felton Award; najbolja glumačka postava u dramskoj seriji) i The Bear (Danny Thomas Award; najbolja glumačka postava u humorističnoj seriji), dok je na SAG Awards Elizabeth Debicki proglašena najboljom glavnom glumicom u dramskoj seriji (kao princeza Diana u Kruni), a pomalo neočekivano najboljim glumcem proglašen je Pedro Pascal za The Last of Us.

Ostali dobitnici nagrada nekako su očekivani (Jeremy Allen White, Ayo Edebiri, Steven Yeun, Ali Wong, Lily Gladstone, Da'Vine Joy Randolph), ali zato su mnoge na SAG Awards osvojili reunioni omiljenih glumaca iz hvaljenih filmova i serija. Možda najviše oduševljena izazvao je ponovni susret glumica iz filma Vrag nosi Pradu kad su se Emily Blunt i Anne Hathaway pridružile Meryl Streep na proglašenju najboljeg glavnog glumca u humorističnoj seriji.

10 godina od proglašenja najbolje glumačke postave u dramskoj seriji proslavila je i ekipa Breaking Bad, iako su gledatelji odmah primijetili (i zamjerili) kako im nedostaje jedan važan glumac – Giancarlo Esposito koji je utjelovio legendarnog negativca Gusa Fringa, no i dalje nema službene informacije zašto se nije pojavio. Četverostruki dobitnici nagrade za najbolju glumačku postavu u Modernoj obitelji također su osvojili simpatije gledatelja i nasmijali sve svojim skečem (video na kraju članka) iako smo vidjeli samo roditelje iz navedene serije (Ed O'Neill, Sofía Vergara, Julie Bowen, Ty Burrell, Jesse Tyler Ferguson, Eric Stonestreet).

Sve dobitnike i nominirane za SAG Awards možete pogledati na ovoj poveznici. Ovogodišnja dodjela prvi put emitirala se uživo na Netflixu na kojem možete pogledati snimku iste pod nazivom 30. godišnja dodjela nagrada Američke udruge filmskih glumaca.

Hoće li Oppenheimer zaista dominirati i 96. dodjelom nagrade Oskar saznat ćemo uskoro jer se ceremonija održava 10. ožujka, odnosno 11. ožujka u sitnim noćnim satima po našem vremenu, a vodit će je Jimmy Kimmel kojem je to četvrti angažman.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala