Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


BAFTA: Oppenheimer osvojio sedam, Poor Things pet nagrada
"The Zone of Interest" je osvojio tri nagrade, "Barbie", "Killers of the Flower Moon" i "Maestro" nijednu

BAFTA: "Oppenheimer" osvojio sedam, "Poor Things" pet nagrada

Sinoć je u Londonu održana svečana dodjela prestižnih britanskih filmskih nagrada BAFTA, čiju je ceremoniju predvodio glumac David Tennant. Film Oppenheimer najviše se puta prozvao tijekom ceremonije jer im je u ruke otišlo čak sedam nagrada.

Osim za najbolji film, Oppenheimer je dobio priznanje za najboljeg glavnog glumca za Cilliana Murphyja, najboljeg sporednog glumca za Roberta Downeyja Jr.-a, najboljeg redatelja Christophera Nolana, za kinematografiju i za montažu.

Ovo je treći film s kojim je Nolan bio nominiran za nagradu, ali tek prvi s kojim je i osvojio. Zanimljivost je i da je Downey Jr. svoju jedinu nagradu BAFTA dobio prije čak 31 godinu za film Chaplin.

Film koji je sinoć slijedio Oppenheimera po broju nagrada jest film Poor Things Yorgosa Lanthimosa. Od jedanaest nominacija Lanthimosov je film uspio osvojiti pet nagrada. Emma Stone dobila je priznanje za svoju izvedbu, dok su ostale nagrade išle za najbolju kostimografiju, šminku, produkcijski dizajn i specijalne efekte.

Film The Zone of Interest bio je nominiran u devet kategorija, ali je osvojio tek tri nagrade. Proglašen je najboljim britanskim filmom, najboljim filmom koji nije na engleskom jeziku te je dobio nagradu za najbolji zvuk. Sandra Hüller imala je dvostruku nominaciju za svoju izvedbu u filmovima The Zone of Interest i Anatomy of a Fall, ali na kraju nije osvojila niti jednu. Za glavnu glumicu nagradu je odnijela Stone za Poor Things dok je najboljom sporednom glumicom proglašena Da'Vine Joy Randolph za izvedbu u filmu The Holdovers.

Jedna od zanimljivosti ovogodišnje dodjele nagrada BAFTA jest da filmovi Barbie, Killers of the Flower Moon i Maestro nisu osvojili niti jednu jedinu nagradu iako su zajedno imali preko dvadeset nominacija.

Cjelokupni popis svih ovogodišnjih dobitnika možete pogledati na njihovoj službenoj stranici na ovoj poveznici.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala