Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Tajna oružja: Drugi svjetski rat premijerno na programu Viasat History
Viasat History otkriva tajne revolucionarnog oružja iz Drugog svjetskog rata u novoj seriji "Tajna oružja: Drugi svjetski rat"

"Tajna oružja: Drugi svjetski rat" premijerno na programu Viasat History

Foto: Viasat/Wild Thring

Pripremite se na iznenađenja jer otkrivamo najstrože čuvane povijesne tajne u novoj šestodijelnoj dokumentarnoj seriji Tajna oružja: Drugi svjetski rat, koju na programu Viasat History možete premijerno pogledati od 5. veljače u 21 sat. Ova zanimljiva serija istražuje ratne inovacije, od nevjerojatnih tenkova veličine zgrada do bombi navođenih golubovima i nosača zrakoplova napravljenih od leda.

Drugi svjetski rat nije bio samo gruba sila; bio je i poprište nevjerojatnih izuma kojima su države pomicale granice tehnologije u očajničkom pokušaju da dođu do pobjede. Nova serija na programu Viasat History, Tajna oružja: Drugi svjetski rat, odmiče veo tajne i u svakoj nas epizodi odvodi na uzbudljivo putovanje otkrića fascinantnih izuma koji su definirali doba industrijskog istraživanja, neumoljivih inovacija i neograničene domišljatosti.

Prva epizoda, Oružje, istražuje začetke izuma u vrijeme kad je nužda pokrenula utrku u naoružanju kakva nikad prije nije viđena. Od prve granate na raketni pogon do revolucionarnih jurišnih pušaka, uz fantastične koncepte poput japanske "Zrake smrti" i njemačkog "Sunčeva topa". Upoznajte ambiciozne planove koji su ulazili i u područje fantastike te otkrijte koje se pogreške i zamke kriju u procesu razvoja tajnog oružja.

U drugoj epizodi, Oklop, istražite presudne novitete u tenkovskom ratovanju, od legendarnih tehnoloških rješenja kao što je T-34 do zagonetnih ideja poput Kugelpanzera. Upoznajte zračne tenkove, super-teške tenkove kao što je Panzer VIII Maus i maštoviti koncept Landkreuzer P.1000 "Ratte", koji su pomaknuli granice ratne imaginacije.

Tajna oružja u zraku u središtu su pozornosti treće epizode, koja nam predstavlja bitku za zračnu dominaciju zahvaljujući pionirskim tehnologijama kao što su rani mlazni lovci poput Messerschmitta Me 262, bombarderi dugog dometa i eksperimentalna rješenja koja su utjecala na buduća svemirska putovanja. Od kultnih aviona do očajničkih pokušaja, istražite raznolik svijet ratnih zrakoplovnih inovacija.

U četvrtoj epizodi zaronite u Tajna oružja na moru i otkrijte kako je pomorsko ratovanje promijenilo povijest, od revolucionarnih podmorničkih tehnologija, uključujući podmornice I400 koje su mogle doseći SAD, do naprednih oružanih sustava i inženjerskih trijumfa kao što su luke Mulberry koje su promijenile tijek ratovanja na moru. Istražite stvarnost i teoriju u pozadini neobičnih kreacija kao što su golemi nosači zrakoplova napravljeni od leda.

Peta epizoda Bombe odvodi nas na eksplozivno istraživanje i otkriva strategije i tehnologije osmišljene za izazivanje razaranja izdaleka. Od jedinstvenih inženjerskih rješenja do bespilotnog oružja, svjedočite evoluciji u rasponu od neobičnih izuma do revolucionarnih projektila, uključujući prvu krstareću raketu i atomske bombe koje su izmijenile svijet i definirale cijelo jedno doba.
U šestoj i posljednjoj epizodi Tajne zakoračite u svijet špijunaže i obavještajnih aktivnosti ključnih za vojni uspjeh. Istražite složene uređaje za šifriranje i računala za razbijanje šifri. Upoznajte tajna vatrena oružja, uključujući tihi pištolj Welrod te pištolje skrivene u rukavicama. Otkrijte i ključnu ulogu koju su imali strojevi za šifriranje i razbijanje šifri poput Enigme i Bombe te svjedočite domišljatoj upotrebi holivudske magije za prikrivanje cijelih tvornica.

Tajna oružja: Drugi svjetski rat uzbudljiva je šestodijelna dokumentarna serija koja donosi neispričane priče o inovativnom oružju razvijenom tijekom Drugoga svjetskog rata. Odvažne pothvate ratnog inženjerstva i kreativnosti koji su oblikovali današnji svijet istražite u novoj seriji koju u srednjoj i istočnoj Europi premijerno možete pogledati od 5. veljače samo na programu Viasat History.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala