Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Ryan Gosling rekao što misli o izostanku nominacija za Gretu Gerwig i Margot Robbie
„Reći da sam razočaran jest blago rečeno“, kaže o Oscar nominacijama vezanim uz "Barbie"

Ryan Gosling rekao što misli o izostanku nominacija za Gretu Gerwig i Margot Robbie

Foto: Depositphotos

„Nema Kena bez Barbie“, kratko i jasno rekao je Ryan Gosling kao svoju reakciju na objavljene nominacije za nagradu Oscar.

Iako je Gosling nominiran u kategoriji najboljeg sporednog glumca, te dodatno za najbolju pjesmu I'm Just Ken, svejedno je blago rečeno razočaran što je Akademija propustila nominirati njegovu kolegicu Margot Robbie za najbolju glavnu glumicu, te Gretu Gerwig za najbolju režiju.

Greta Gerwig

„Iznimna je čast biti nominiran uz takve kolege u godini u kojoj je bilo toliko jakih filmova. Nikad nisam mislio da ću to ikada reći, ali također sam počašćen i ponosan što je ta nominacija baš za plastičnu lutku Kena. No, nema Kena bez Barbie i nema Barbie filma bez Grete Gerwig i Margot Robbie, dvije osobe najzaslužnije za ovaj povijesni, svjetski film“, objasnio je.

„Svega ovog ne bi bilo bez njihovog talenta, odlučnosti i genijalnosti. Reći da sam razočaran što nisu nominirane je blago rečeno podcjenjivanje. Protivno svim šansama i s nekoliko lutkica one su nas nasmijale, slomile nam srca, pomaknule kulturne granice i ispisale povijest. Zato smatram da njihov rad treba biti dodatno prepoznat uz sve ostale koji su zasluženo nominirani. Moram spomenuti koliko sam sretan što je America Ferrera nominirana te svi ostali nevjerojatni umjetnici koji su doprinijeli ovom revolucionarnom filmu“, dodaje.

Ryan Gosling, Margot Robbie, America Ferrera

Iako Gerwig i Robbie nisu nominirane u navedenim kategorijama, obje zato imaju nominaciju za najbolju produkciju za Barbie, a Gerwig se natječe i u kategoriji najbolje adaptacije scenarija. Dok je mnoge naljutio izostanak nominacija za najbolju režiju i najbolju glavnu glumicu, barem su u potonjoj kategoriji nominirane velike glumice, Lily Gladstone (Killers of the Flower Moon), Emma Stone (Poor Things), Annette Bening (Nyad), Sandra Hüller (Anatomy of a Fall) i Carey Mulligan (Maestro), s tim da je Gladstone ušla u povijest kao prva osoba indijanskog odnosno domorodačkog porijekla nominirana za nagradu Oscar – i to još u kategoriji najbolje glavne glumice.

Također, valja istaknuti da je za film Barbie nominirana odlična America Ferrera. Barbie tako ima ukupno 8 nominacija: osim za najbolji film, najbolju adaptaciju scenarija, najboljeg sporednog glumca, najbolju sporednu glumicu i najbolju originalnu pjesmu tu su još najbolji dizajn kostima, najbolja produkcija i još jedna najbolja originalna pjesma What Was I Made For?

Za najboljeg sporednog glumca Gosling je nominiran uz Sterlinga K. Browna (American Fiction), Roberta De Nira (Killers of the Flower Moon), Roberta Downeya Jr.-a (Oppenheimer) i Marka Ruffala (Poor Things), a ovo mu je treća nominacija nakon drame Half Nelson iz 2006. te nagrađivane glazbene drame La La Land iz 2016. godine.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala