Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Uoči Međunarodnog dana sjećanja na Holokaust u kinima možete pogledati čak dva filma koja se bave ovom tematikom
Međunarodni dan sjećanja na Holokaust obilježava se svake godine 27. siječnja

Uoči Međunarodnog dana sjećanja na Holokaust u kinima možete pogledati čak dva filma koja se bave ovom tematikom

Međunarodni dan sjećanja na Holokaust obilježava se svake godine 27. siječnja.

Ova važna obljetnica odaje počast žrtvama nacističkog terora tijekom Drugog svjetskog rata te nas podsjeća na važnost očuvanja budućnosti bez mržnje i netolerancije, a upravo o tome možemo učiti kroz filmove Golubica: čudesna priča koji je već u kinima i Jedan život koji stiže u kina 29. veljače.

Nakon svjetskog fenomena Čudo koje je u gledateljima svih generacija probudilo duboke emocije, u kinima je nova adaptacija bestseler romana White Bird: A Wonder Story, autorice Čuda, R.J. Palacio, knjige koja je potaknula pokret #BudiFrend koji promiče ljubaznost, ravnopravnost i prijateljstvo.

Ovog je puta priča o toleranciji smještena tokom Drugog svjetskog rata. U novom poglavlju Čuda otkrivamo drugu stranu Julianove priče, koji se bori pronaći svoje mjesto u društvu otkako je izbačen iz bivše škole zbog nedoličnog ponašanja prema Augustu Pullmanu. Kako bi promijenila njegov život, Julianova baka (dobitnica Oscara Helen Mirren) mu konačno otkriva vlastitu priču o hrabrosti - tijekom njezine mladosti, pod okupacijom nacista u Francuskoj, jedan ju je dječak zaštitio od smrtne opasnosti. Njih su dvoje pronašli prvu ljubav u zadivljujućem, čarobnom svijetu koji su sami stvorili, dok je dječakova majka (Gillian Anderson) riskirala sve kako bi ih zaštitila.

Golubica: čudesna priča, kao i Čudo prije nje, poticajan je film o tome kako jedan čin dobrote može mijenjati sudbine i potaknuti druge ljude da počnu činiti isto.

Ovaj film pogledajte već danas u kinima, a ulaznice možete osigurati na blagajnama ili web stranicama kina.

Jedan život je nevjerojatna istinita priči o britanskom humanitarcu Sir Nicholasu Wintonu koji je tijekom Drugog svjetskog rata spasio nekoliko stotina djece od sigurne smrti.

Nicholas Winton, kojeg u filmu glumi dvostruki oskarovac Anthony Hopkins, bio je londonski broker koji je pomogao spasiti židovsku djecu tijekom Holokausta. Winton na svom putovanju u tadašnju Čehoslovačku 1938. godine, samo nekoliko tjedana nakon potpisivanja Minhenskog sporazuma, nailazi na obitelji u Pragu koje su pobjegle pred usponom nacista u Njemačkoj i Austriji. Zgrožen uvjetima u izbjegličkim logorima, Winton odlučuje spasiti židovsku djecu zajedno s Trevorom Chadwickom i Doreen Warriner iz Britanskog odbora za izbjeglice u Čehoslovačkoj.

Preselio ih je u Veliku Britaniju gdje se onda pobrinuo da pronađu domove.

Ukupno je spasio 669 djece a film Jedan život prati njegovu nevjerojatnu misiju spašavanja, ali i stariju dob tijekom koje se stalno preispitivao je li mogao učiniti više.

Wintona u starijoj dobi glumi legendarni Anthony Hopkins. Njegovu mlađu verziju Johnny Flynn. U filmu se još pojavljuju i za Oscara nominirana Helena Bonham Carter i za Oscara nominirani Jonathan Pryce. Režiju potpisuje James Hawkes.

Jedan život u kina stiže od 29. veljače.

1.    Nikad ne zaboravimo: Filmovi o holokaustu podsjećaju nas na mračnu stranu povijesti koju ne smijemo zaboraviti, osiguravajući da se sjećamo žrtava i da učimo iz prošlih tragedija.

2.    Učenje iz povijesti: Holokaust ostaje ključni dio svjetske povijesti, a filmovi o ovom strašnom razdoblju pomažu nam da bolje razumijemo uzroke, posljedice te važnost očuvanja ljudskih prava i jednakosti.

3.    Borba protiv predrasuda: Gledanje filmova o holokaustu potiče nas na razmišljanje o posljedicama netolerancije i predrasuda, potičući nas da gradimo društvo temeljeno na poštovanju različitosti.

4.    Čuvanje sjećanja: Kroz film, sjećanje na holokaust prenosi se s generacije na generaciju, čime se osigurava da se ova tragedija ne zaboravi i da svijet ostane osviješten o posljedicama mržnje.

5.    Povezivanje s ljudskošću: Gledanje filmova o holokaustu pomaže nam povezati se s ljudskim pričama unutar tih tragičnih događaja, potičući nas na suosjećanje i promišljanje o važnosti ljudskog dostojanstva.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala