Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Epic Drama premijerno donosi Tvornicu lutaka
Priča o odvažnoj mladoj ženi koja se u sumornom viktorijanskom Londonu bori protiv mračnih sila

Epic Drama premijerno donosi "Tvornicu lutaka"

Siječanj donosi Tvornicu lutaka, novu premijeru na programu Epic Drama. Ta je serija snimljena po istoimenom bestseleru britanske spisateljice Elizabeth Mcneal. Priča je to o sestrama blizankama Rose i Iris. Iris želi postati slikarica, no ubrzo se nađe u opasnoj mreži opsjednutosti i izdaje.

London, 1851. godina. Iris zarađuje za život oslikavanjem lutaka zajedno sa sestrom blizankom Rose, no sanja o tome da postane slikarica. Noću potajice slika i brusi svoj zanat. Silas je taksidermist i vlasnik trgovine prepune svojih kreacija. Nada se da će jednog dana pronaći toliko jedinstven izložak da će postati slavan. Louis, slikar prerafaelit, u potrazi je za svojom sljedećom muzom.

Njihova se tri svijeta susreću u gradu koji nestrpljivo iščekuje Veliku izložbu, a Iris dobiva priliku pobjeći i započeti novi život. Da bi to učinila, mora napustiti svoju sestru, žrtvovati ugled i krenuti u nepoznato. Dok se Irisin svijet širi, suočava se s izazovnim patrijarhalnim uvjerenjima, istražuje svoju seksualnost i počinje doživljavati sve ono o čemu je oduvijek sanjala. Ali nad njezinu novostečenu neovisnost nadvija se tama.

Tvornica lutaka napeta je povijesna drama s britkim modernim pristupom te uzbudljiva priča o ljubavi, umjetnosti, slobodi – i o onome što se dogodi kad se žena usudi uzeti ono što želi u svijetu koji bi je radije ubio nego joj to dopustio.

U glumačkoj su ekipi Esmé Creed-Miles kao Iris, Éanna Hardwicke kao Silas, Mirren Mack kao Rose i George Webster kao Louis. Pridružili su im se i Pippa Haywood, Sharlene Whyte, nova zvijezda Reece Kenwyne-Mpudzi, Freddy Carter, Saoirse Monica Jackson, Laurie Kynaston, Jim Caesar, Akshay Khanna, Aysha Kala i Nell Hudson.

Elizabeth Macneal pridružila se Charleyju Milesu u ulozi scenaristice i izvršne producentice serije. Sacha Polak režirala je četiri epizode, dok je Cathy Brady režirala četvrtu i petu epizodu. Suzanne McAuley producentica je serije, dok je Julie Harkin surađivala pri odabiru glumaca.

Tvornicu lutaka premijerno pogledajte na programu Epic Drama u ponedjeljak, 8. siječnja, u 21:00 sat.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala