Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


25 filmova kojima se veselimo u 2024.
Sretnu i uspješnu Novu godinu i pregršt dobrih filmova i TV programa želi Vam MojTV!

25 filmova kojima se veselimo u 2024.

Pred nama je nova 2024. godina, u kojoj po prvi puta na filmskoj sceni ne dominiraju Marvelovi filmovi, ali nas zato ponovno očekuje pregršt nastavaka i tek pokoji originalni film. Od mnoštva filmova najavljenih za nadolazeću godinu mi smo izdvojili njih 25 koje se posebno veselimo pogledati.

Kojim filmovima se vi posebno radujete ove godine?

The Beekeeper, siječanj 2024.

U režiji Davida Ayera (Odred otpisanih, Srce od čelika) i prema scenariju Kurta Wimmera (Totaove  Građanin opasnih namjera) i s hrpom glumačkih faca sljedeće godine u kina stiže film The Beekeeper u kojem običan čovjek kreće u osvetu, ali ispostavi se kako je on nekadašnji član moćne organizacije poznate kao Beekeepers (Pčelari) pa sve poprima novu dimenziju.

Argylle, veljača 2024.

Što je veći špijun, to je veća laž. Iz uvrnutog uma Matthewa Vaughna dolazi Argylle, oštrouman špijunski triler koji mijenja stvarnost i okružuje svijet. Bryce Dallas Howard je Elly Conway, povučena autorica niza najprodavanijih špijunskih romana, čija je ideja blaženstva noć kod kuće sa svojim računalom i mačkom Alfiejem. Međutim, kada zapleti Ellynih izmišljenih knjiga – u kojima je središte tajni agent Argylle i njegova misija da razotkrije globalni špijunski sindikat – počnu odražavati tajne radnje špijunske organizacije iz stvarnog života, mirne večeri kod kuće postaju stvar prošlosti.

Madame Web, veljača 2024.

Dakotu Johnson gledamo kao Cassandru Webb, bolničarku iz Manhattana koja ima nadnaravne, vidovnjačke sposobnosti koje joj omogućuju pogled u budućnost te u međusobno povezani spider svijet. Cassandra upoznaje i sklapa savez s tri mlade žene, među kojima je Julia Carpenter (Sydney Sweeney) koja u kasnijim stripovima postaje Spider-Woman, kako bi shvatila svoju prošlost i preživjela smrtonosnu sadašnjost.

Dune: Part Two, ožujak 2024.

Dina: drugi dio donosi nam istraživanje mitološkog putovanja Paula Atreidesa nakon ujedinjenja s Chani i Fremenima. Na svom ratnom putu osvete protiv neprijatelja koji su uništili njegovu obitelj, Paul Atreides se nađe suočen između ljubavi svog života i katastrofalne sudbine svemira koju samo on može predvidjeti.

Kung Fu Panda 4, ožujak 2024.  

Nakon što je otkrio veliku tajnu kineskih borilačkih vještina i otkrio da on mora biti taj koji će ujediniti svoju obitelj pandi koja živi u tajnosti s ostatkom svijeta, vrijeme je da se Po suoči sa svojom sljedećom avanturom. Po će još jednom morati upotrijebiti svoje legendarne borbene vještine kako bi zaštitio ono što mu je blisko i drago... ili hoće? Ovog puta, Po je pozvan da bude duhovni vođa Doline mira, što znači da će njegov sljedeći veliki izazov biti usporiti i opustiti se. Prije toga, međutim, Po mora istrenirati novu bijesnu zvijer da preuzme njegovu ulogu Zmajskog ratnika.

Ghostbusters: Frozen Empire, ožujak 2024. 

Ghostbusters: Frozen Empire peti je film u franšizi i nastavlja se na Ghostbusters: Afterlife iz 2021. godine, a ovaj put se vraćamo korijenima! Obitelj Spengler nas vodi tamo gdje je sve počelo, u New York, gdje će se naći s originalnim Istjerivačima duhova koji su razvili tajni istraživački laboratorij kojim su hvatanje duhova odveli na sasvim novu razinu. No, otkriće drevnog predmeta pokrenut će zlu silu zbog čega će se i novi i stari Istjerivači morati udružiti kako bi zaštitili svoj dom, ali i cijeli svijet od novog Ledenog doba.

Godzilla x Kong: The New Empire, travanj 2024.

Godzilla x Kong: The New Empire svojom radnjom dalje istražuje povijest ovih Titana i njihovog podrijetla, kao i tajne Otoka lubanja, te otkriva mitsku bitku koja je pomogla stvoriti ova nevjerojatna bića i zauvijek ih povezala s čovječanstvom. Ovo je čak 38. film u franšizi o Godzilli koja je krenula u Japanu još 1954. godine s Godzillom Ishira Honde, a 13. u franšizi o King Kongu koja je počela u SAD-u 1933. godine filmom King Kong.

The Fall Guy, svibanj 2024.

Ryan Gosling je Colt Seavers, kaskader koji kao i svaki u tom poslu je već odradio niz eksplozija, hitaca, bio je u najtežim automobilističkim nesrećama, bacali su ga kroz prozor i s visina… sve za zabavu. Nakon jedne od najtežih scena u životu povukao se kako bi radio na svom fizičkom i psihičkom zdravlju, ali kad velika filmska zvijezda nestane s novog mega filma s ogromnim budžetom on će krenuti u istragu. Colt nije ni svjestan kakve ga sve komplikacije čekaju i na kakve će sve urote naići, a sve da pokuša vratiti ljubav svog života – redateljicu Jody Moreno (Blunt) koja je zadužena za film. Može li išta poći dobro?

IF, svibanj 2024.

Imaginarni prijatelji je priča o djevojčici koja otkriva da može vidjeti imaginarne prijatelje svih ljudi - i što radi s tom supermoći - upušta se u čarobnu avanturu kako bi ponovno povezala zaboravljene imaginarne prijatelje s njihovom djecom. U filmu glume Ryan Reynolds, John Krasinski, Cailey Fleming, Fiona Shaw, a u originalnoj verziji imaginarnim prijateljima glasove su posudili Phoebe Waller-Bridge, Louis Gossett Jr. i Steve Carell, zajedno s mnogim drugima, koji odražavaju nevjerojatnu moć djetetove mašte.

Furiosa: A Mad Max Saga, svibanj 2024.

Film je nastajao gotovo deset godina, a vrti se oko Imperatorice Furiose, omiljene obožavateljima, koju je u filmu iz 2015. glumila Charlize Theron. Ulogu za prequel preuzela je Anya Taylor-Joy. Ima puno toga za otkriti o Furiosi, uključujući kako se naposljetku povezuje s Mad Maxom: Fury Road. Do sada znamo da će film objasniti kako je Furiosa završila zarobljena s Immortan Joeom (kojeg je izvorno glumio pokojni Hugh Keays-Byrne). Nedostatak "Mad Maxa" u naslovu sugerira da Max Rockatansky (kojeg su glumili Mel Gibson i Tom Hardy) neće uopće biti prikazan u priči.

Kingdom of the Planet of the Apes, svibanj 2024.

Redatelj Wes Ball udahnuo je novi život globalnoj, epskoj franšizi koja se odvija nakon Cezarove vladavine nekoliko generacija u budućnosti, u kojoj su majmuni dominantna vrsta koja živi skladno, dok je ljudska vrsta svedena na život u sjeni. Dok novi tiranski vođa majmuna gradi svoje carstvo, jedan mladi majmun odlučuje se na mučno putovanje koje će ga natjerati da preispita sve što je znao o prošlosti i donese odluke koje će definirati budućnost njegove vrste, i ljudske također.

The Garfield Movie, svibanj 2024.

Radnja će omiljenog narančastog mačka, kojem je glas posudio Chris Pratt, dovesti do neočekivanog susreta i to s njegovim davno izgubljenim ocem, uličnim mačkom Vicom (glas posudio Samuel L. Jackson). Garfield i njegov pseći prijatelj Odie iz udobnosti vlastitog doma krenut će u nepredvidivu avanturu s Vicom. Osim toga, film će nam donijeti priču i o tome kako su se Garfield i njegov John upoznali.

Ballerina, lipanj 2024.

Spin-off film popularnih filmova o Johnu Wicku, kojeg je utjelovio Keanu Reeves. Ana de Armas preuzima ulogu ubojite Ballerine, mlade plaćene ubojice koja se želi osvetiti ljudima koji su odgovorni za smrt njene obitelji. Ian McShane također reprizira svoju ulogu Winstona, upravitelja hotela The Continental.

Inside Out 2, lipanj 2024.

U nastavku Riley slavi 13. rođendan i stiže jedna sasvim nova emocija koja će unijeti još veći kaos (zapravo stiže ih još nekoliko!)! U prvom filmu upoznali smo žutu Sreću (Amy Poehler), plavu Tugu (Phyllis Smith), zeleno Gađenje (Mindy Kaling), ljubičasti Strah (Bill Hader) i crvenu Ljutnju (Lewis Black) – kako Riley odrasta stiže nam nova emocija i to u ona narančasta, Tjeskoba (Maya Hawke)! U nastavku više-manje svi ponavljaju svoje glasovne uloge osim Mindy Kaling i Billa Hadera koji se s Pixarom nisu mogli dogovoriti oko financija tako da su ih zamijenili Liza Lapira i Tony Hale.

Bad Boys 4, lipanj 2024.

Novi Zločesti dečki ponovno nam donose Smitha i Lawrencea kao omiljene detektive Mikea Loweryja i Marcusa Burnetta, ali detalji o radnji i dalje nisu poznati. U četvrtom filmu još glume Tasha Smith, Paola Núnez, Vanessa Hudgens, Alexander Ludwig i Eric Dane. Adil El Arbi i Bilall Fallah vraćaju se režiji nakon posljednjeg nastavka Zločesti dečki zauvijek prema scenariju Chrisa Bremnera.

Despicable Me 4, srpanj 2024.

Glasovnu glumačku postavu ponovno predvodi Steve Carell kao omiljeni preobraćeni kriminalac Gru. Carellu bi se u novom filmu trebali pridružiti Kristen Wiig, Pierre Coffin, Miranda Cosgrove i Steve Coogan. Chris Renaud, koji je režirao filmove Kako je Gru ukrao mjesec i Gru na supertajnom zadatku, primit će se redateljske palice, a s režijom će mu pomoći Patrik Delage. Scenarij će napisati Mike White.

Deadpool 3, srpanj 2024.

Deadpool 3 bit će poseban jer prvi put u taj serijal stiže Hugh Jackman kao Wolverine što su Ryan Reynolds i on sretno najavili još prije skoro godinu dana. Produkcija je krenula u Londonu netom prije štrajka scenarista pa je projekt tako trenutno stavljen na čekanje. Među novim licima su Jennifer Garner kao Elektra koja će se u toj ulozi naći skoro 20 godina nakon istoimenog filma i Matthew Macfadyen (Nasljeđe) u nepoznatoj ulozi.

Borderlands, kolovoz 2024.

Borderlands je jedna od najuspješnijih franšiza video igara na svijetu, s više od 57 milijuna prodanih primjeraka. Priča iz igre usmjerena je na grupu od četiri Vault Huntera koji odlaze na udaljeni planet Pandoru gdje tragaju za vanzemaljskim trezorom u kojem se navodno nalazi napredna vanzemaljska tehnologija. Uskoro se nađu u sukobu s lokalnim životinjama i banditima, u borbi da do trezora dođu prije zapovjednika privatne vojske.

Kraven the Hunter, kolovoz 2024.

Aaron Taylor-Johnson preuzima naslovnu ulogu ruskog plemića koji se preselio u Sjedinjene Države i postao lovac, opsjednut traženjem velike divljači, prije nego što je Spidey postao njegova zlatna guska. Sergei Kravinoff aka Kraven, klasični Spider-Man negativac, kojeg su stvorili Stan Lee i Steve Ditko, i osnivač Sinister Sixa, u Marvel Comicsu je prikazan kao ruski plemić čija je obitelj bila prisiljena emigrirati u Ameriku 1917. godine zbog Februarske revolucije. Kraven je postao opsesivni lovac na veliku divljač i, nakon što je savladao sport, postavio je Spider-Mana za svoju metu u nastojanju da se postavi kao najbolji lovac na svijetu.

Beetlejuice 2, rujan 2024.

Nastavak kultne komedije "Bubimir" iz 1988. godine o duhu kojeg angažiraju da opsjeda kuću. Tim Burton ponovno je primio redateljsku palicu, a Michael Keaton ponovno je naslovni lik. Winona Ryder vraća se kao Lydia, a u glumačkoj su ekipi također Jenna Ortega, Catherine O'Hara, Willem Dafoe, Monica Bellucci i Justin Theroux.

Transformers One, rujan 2024.

Priča smještena na Cybertron, planet koji je dom i Autobotima i Deceticonima. Film režira Josh Cooley dok scenarij zajednički potpisuju Andrew Barrer i Gabriel Ferrari. Animirani film bavit će se odnosom između Optimus Primea i Megatrona. Zvjezdanu glumačku ekipu čine Scarlett Johansson, Jon Hamm, Chris Hemsworth, Keegan-Michael Key, Laurence Fishburne i Brian Tyree Henry.

Saw XI, rujan 2024.

Saw XI iliti Slagalica strave XI kao datum premijere već ima zakazan 27. rujna 2024. godine što je studio objavio na službenim društvenim mrežama uz prikladan opis: „Igra se nastavlja.“ Time će se novi film u kinima naći skoro točno godinu nakon prethodnog jer je Slagalica strave X u kina diljem svijeta predstavljena 20. rujna. Osim najave novog filma i datuma premijere, Lionsgate nije otkrio druge detalje niti dao naslutiti detalje o radnji Slagalice strave XI s obzirom na to da nas je deseti film vratio u prošlost i doveo nam Tobina Bella, originalnu zvijezdu franšize pa nije poznato kuda bi nas novi film mogao odvesti.

Joker: Folie à Deux, listopad 2024.

Joaquin Phoenix reprizira svoju ulogu iz hit filma koji je zaradio milijardu dolara diljem svijeta te koji mu je 2020. godine donio Oskara za najbolju glavnu mušku ulogu te za koju su ga nahvalili i kritičari i gledatelji diljem svijeta. Radnja novog Jokera i dalje se drži u tajnosti, a nestrpljivo se očekuje i prvi teaser trailer još otkad je Phillips u travnju objavio kako je snimanje gotovo te su se prebacili na montažu. Uz Phoenixa i Lady Gagu poznato je da glume i Catherine Keener, Brendan Gleeson te Zazie Beetz.

Venom 3, studeni 2024.

Venom 3 vratit će nam Toma Hardyja u ulogu novinara Eddieja Brocka, koji je postao domaćin za vanzemaljskog simbionta Venoma i usput dobio supermoći. Na kraju drugog filma vidjeli smo Eddieja i Venoma kako uživaju na odmoru, koji uskoro prekine nekakvo multiverzum ludilo. Prebačen u drugi svijet, Eddie gleda kako J. Jonah Jameson (J.K. Simmons) objavljuje kako je Peter Parker (Tom Holland) Spider-Man. U kratkom pojavljivanju na kraju posljednjeg Spider-Man filma vidimo Eddieja koji uživa u svom piću u ovom novom svijetu kad doktor Strange (Benedict Cumberbatch) svojom magijom vrati stvari kako su bile i Eddieja vrati u njegov svemir. Ali Eddie slučajno iza sebe ostavi djelić Venoma.

Gladiator 2, studeni 2024.

Gladijator 2 nadolazeća je epska povijesna drama redatelja Ridleya Scotta. Služeći kao nastavak Gladijatora, film je napisao David Scarpa, a glume Paul Mescal, Denzel Washington, Joseph Quinn, Fred Hechinger, Pedro Pascal, Connie Nielsen i Derek Jacobi, od kojih posljednja dvojica ponavljaju svoje uloge.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #1
    1 0
    gorlock gorlock @ 1.1.2024. 20:09

    Sretna Nova Godina svima, osobito filmoljupcima.

    Moji favoriti sa vaše liste za 2024 su: Gladijator 2, Venom 3, Bubimir, Minioni, Ballerina, Garfield, Novi Planet Majmuna i Furiosa.

    Moji favoriti za 2024 koje niste naveli su: Megalopolis - kažu životni projekt Francisa Forda Coppole, The Lord Of The Ring's: The War Of The Rohirrim, Horizin: An American Saga - film Kevina Costnera u kojem je redatelj, producent. scenarist i galvni glumac, Nosferatu.   

    p.s. svi nešto pišu, pričaju o Terminatoru 7, iskreno volio bih da se snimi...

Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala