Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Još jedan uspjeh za Hayaoa Miyazakija
Animirana avantura "The Boy and the Heron" odlično je startala u američkim kinima, osvaja i ostatak svijeta, a i kritičari su joj naklonjeni

Još jedan uspjeh za Hayaoa Miyazakija

Foto: YouTube

Fantastična priča Kimitachi wa dô ikiru ka iliti The Boy and the Heron (u jednostavnom prijevodu Dječak i čaplja) majstora animacije Hayaoa Miyazakija (Spirited Away, Princess Mononoke) ostvarila je fantastičan uspjeh u američkim kinima.

Miyazakijev novi animirani film tako je na tom tržištu zaradio 12,8 milijuna dolara u prvom vikendu prikazivanja i tom je zaradom postao prvi originalni anime film koji je zasjeo na prvo mjesto box office-a. Priča prati 12-godišnjeg dječaka Mahita Makija u vrijeme rata na Pacifiku tijekom Drugog svjetskog rata koji je naglo ostao bez majke te se morao prilagoditi selidbi u novi grad s ocem i novom maćehom. Nesretan, opsjeda ga neobična siva čaplja koja govori, ali uz pomoću koje će otkriti napušteni dvorac koji će ih odvesti u fantastičan svijet.

The Boy and the Heron relativno je neočekivani povratak Miyazakija na veliki ekran nakon što ga nije bilo više od desetljeća kad je 2013. godine objavio kako mu je The Wind Rises posljednji film te da ide u mirovinu. The Boy and the Heron već je zaradio oko 56 milijuna dolara u Japanu, a pomalo kreće i u ostatku svijeta u kojem je zaradio još 28 milijuna. Ukupna zarada tako zasad iznosi odličnih 97 milijuna dolara.

Naslov najnovijeg Miyazakijevog filma referira se na istoimeni roman Genzaburōa Yoshina, koji se pojavljuje u filmu, ali sama radnja filma ima originalnu priču nevezanu s romanom. U originalnoj, japanskoj verziji glasove su posudili Soma Santoki, Masaki Suda, Ko Shibasaki, Aimyon, Yoshino Kimura, Takuya Kimura, Kaoru Kobayashi i Shinobu Otake, dok su u američkoj sinkronizaciji glasove dali mahom poznati glumci kao što su Luca Padovan, Robert Pattinson, Karen Fukuhara, Gemma Chan, Christian Bale, Mark Hamill, Florence Pugh, Willem Dafoe i Dave Bautista.

The Boy and the Heron (zasad) nema definiran datum premijere u hrvatskim kinima.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala