Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Solidan start za prequel Igara gladi, rekordno povijesni pad za The Marvels
"Balada pjevica i zmija" smještena je 6 desetljeća prije originalnih filmova koji su proslavili Jennifer Lawerence

Solidan start za prequel "Igara gladi", rekordno povijesni pad za "The Marvels"

Foto: YouTube

U kina diljem svijeta stigao je prequel popularnih Igara gladi i lako zasjeo na prvo mjesto gledanosti u većini zemalja.

Film podnaslova Balada pjevica i zmija studija Lionsgate vratio je gledatelje u distopijski svijet Panema nakon skoro deset godina te uspio zaraditi 44 milijuna dolara u Sjevernoj Americi te još 54 milijuna u ostatku svijeta. Ovo je solidan start za ovakav film, iako se očekivao nešto jači početak, ali teško da će ponoviti uspjeh originalne franšize koja je od Jennifer Lawrence stvorila ogromnu zvijezdu. Podsjetimo, svaki od četiri Igara gladi u Sjevernoj Americi imao je start od barem 100 milijuna dolara, a iako prequel nije počeo tako dobro, vjeruje se da će solidno zaraditi tijekom prikazivanja.

Glavne uloge ponijeli su Rachel Zegler i Tom Blyth, a radnja se temelji prema romanu Suzanne Collins iz 2020. godine i smještena je šest desetljeća prije priče o Katniss Everdeen. U središtu priče je mladi Coriolanus Snow, koji kasnije postane tiranin predsjednik Panema, a koji je trenutno mentor Lucy Gray Baird koja predstavlja Okrug 12 u jubilarnim 10. Igrama gladi. Poznatu glumačku ekipu čine Viola Davis, Peter Dinklage i Hunter Schafer.

Koliko je film Balada pjevica i zmija ostvario dobar uspjeh, toliko su Marveli studija Disney apsolutno potonuli u svom drugom vikendu prikazivanja. Njihov sami start već je bio najlošiji u Marvel Cinematic Universeu, a popularnost je toliko nepostojeća da je u drugom tjednu prikazivanja film doživio povijesno rekordni pad za MCU i to od 79%! Za usporedbu, dosad je najveći pad u drugom vikendu imao Ant-Man i Wasp: Kvantumanija sa skoro 70%.

Trenutna zarada za Marveli tako je tek nešto viša od 161 milijun dolara što je jako daleko od budžeta koji je imao, a iznosi 220 milijuna u koji nisu uključeni troškovi marketinga (koji su prilični). Prema trenutnom trendu, čini se da bi mogao biti prvi film smješten u MCU koji u Sjevernoj Americi neće zaraditi preko 100 milijuna dolara.

Igre gladi: Balada pjevica i zmija i Marveli prikazuju se i u hrvatskim kinima.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala