Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Katastrofalan start za The Marvels
Ima drugi najlošiji start unutar MCU-a, te najgori cjelokupni prvi vikend prikazivanja od 33 Marvelovih MCU filmova u 15 godina

Katastrofalan start za "The Marvels"

Foto: YouTube

Nova avantura smještena u Marvel Cinematic Universe, The Marvels, stigla je u kina, ali unatoč hvalospjevima koji su objavljeni nekoliko dana prije premijere –nije postigla očekivani rezultat.

Film The Marvels ostvario je drugi najlošiji start za Marvelovu avanturu iz MCU-a u prvom danu prikazivanja u Sjevernoj Americi sa samo 21,5 milijuna dolara: lošiji od njega samo je Nevjerojatni Hulk iz 2008. godine (21,46 milijuna dolara), a iza The Marvels nalazi se prvi Ant-Man (22,6 milijuna). Na kraju prvog vikenda prikazivanja spomenuta dva naslova zaradila su 55,4 milijuna, odnosno 57,2 milijuna dolara – The Marvels na kraju prvog vikenda broje samo 47 milijuna dolara što govori o najgorem vikend startu za neki od 33 filmova smještenih u MCU.

Za usporedbu, prvi film, Kapetanica Marvel, prije četiri godine je u ožujku 2019. u Sjevernoj Americi imao sedmi najbolji vikend start za MCU naslov sa 153 milijuna dolara – što je ove godine uspjelo samo filmu Barbie (prvi vikend 162 milijuna dolara na tom tržištu). Dakle, The Marvels nije dosegao niti trećinu startne zarade svog prethodnika (očekivanja su bila barem 60 milijuna dolara)!

Što se tiče početne zarade u ostatku svijeta, ona je čak i gora: 41 milijun dolara (Kapetanica Marvel startala je s ogromnih 303 milijuna dolara) što znači da je su The Marvels u prvom vikendu prikazivanja zaradile samo 88,5 milijuna dolara u cijelom svijetu!

Navedene brojke problem su za Marvel Studios jer u zadnje vrijeme njihovi MCU naslovi ne donose očekivane rezultate – s iznimkom su Čuvari galaksije: Volume 3 koji su ove godine bili njihov jedini profitabilni naslov sa startom od 118 milijuna dolara u Sjevernoj Americi te ukupno zarađenih 845,5 milijuna u cijelom svijetu na budžetu od oko 250 milijuna. The Marvels također imaju vrlo visoki budžet za opravdati od 220 milijuna dolara – u što nisu uključeni troškovi marketinga koji navodno iznose još preko 100 milijuna dolara!

Kritičari također nisu oduševljeni filmom za razliku od prethodnika koji je imao odlične ocjene i kritike i publike. The Marvels je režirala Nia DaCosta, a u glavnim ulogama su Brie Larson, Teyonah Parris i Monica Rambeau. Ostatak glumačke ekipe čine Samuel L. Jackson, Zawe Ashton, Park Seo-joon, Saagar Shaikh, Zenobia Shroff, Mohan Kapur i Tessa Thompson.

The Marvels iliti Marveli u hrvatskom prijevodu i u našim kinima igraju od prošlog četvrtka, 9. studenog.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala