Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Novi horor Five Nights at Freddy's osvojio gledatelje diljem svijeta
Odličan start za Blumhouseovu adaptaciju video igrice s ukupno 130 milijuna dolara!

Novi horor "Five Nights at Freddy's" osvojio gledatelje diljem svijeta

Foto: YouTube

Universalov i Blumhouseov zabavni horor Five Nights at Freddy's prešao je sva očekivanja u početkom vikendu prikazivanja!

Za horor se na domaćem tržištu u Sjevernoj Americi očekivao start do odličnih 50 milijuna dolara, ali stvarnost je ispala još bolja: 78 milijuna dolara na tom tržištu te još 52 milijuna u ostatku svijeta – ukupno 130 milijuna dolara! Već sada film je i više nego isplativ s obzirom na budžet od samo 20 milijuna dolara, ali ne škodi što je potukao i neke rekorde. Five Nights at Freddy's ima najbolje otvaranje za horor ove godine u Americi čime se našao ispred većih franšiza, Vrisak 6 (44,4 milijuna dolara) i Časna II (32 milijuna). Među rekordima tu je i onaj za najbolji vikend za ekranizaciju video igrice nakon Super Marija koji je imao globalni start od 146,3 milijuna.

Najbolje je to globalno otvaranje za horor čime se našao ispred Časne II (88,1 milijuna), a ima i najbolji start svih vremena za Blumhouse čiji je Halloween iz 2018. prestigao s 91,8 milijuna dolara diljem svijeta. Ove brojke su tim bolje ako uzmemo u obzir da se film istovremeno našao u streaming servisu Peacock. Kritike filma su užasne te ima samo 25% na Rotten Tomatoes, ali očito to nije bitno jer su ocjene i zainteresiranost gledatelja odlični.

U glavnoj ulozi nalazi se Josh Hutcherson kao zaštitar u noćnoj smjeni koji ima naizgled jednostavan zadatak – čuvati nekadašnji restoran tijekom noći. No, nitko mu nije rekao da ga tamo čekaju ubojiti roboti tako da treba preživjeti tih pet dana.

Five Nights at Freddy's od 26. listopada možete gledati i u hrvatskim kinima.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala