Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Odličan start za Ubojice cvjetnog mjeseca, ali na vrhu je i dalje Taylor Swift
"Taylor Swift: The Eras Tour" prikazuje se u odabranim hrvatskim kinima

Odličan start za "Ubojice cvjetnog mjeseca", ali na vrhu je i dalje Taylor Swift

Foto: YouTube

Novi film Martina Scorsesea stigao je u kina i ostvario sasvim solidan start!

Kriminalistička drama Ubojice cvjetnog mjeseca krcata je poznatim imenima i u prvom vikendu prikazivanja zaradila je 23 milijuna dolara u Sjevernoj Americi te još 21 milijun u ostatku svijeta (na 63 međunarodna tržišta). Ukupnih 44 milijuna dolara još je daleko od budžeta koji je iznosio 200 milijuna dolara – što znači da bi za većinu studija ovakav start bio bi razočaravajući s obzirom jer zarada treba biti prilična da bi film bio profitabilan, ali analitičari nisu skeptični jer streaming servisi, kao što je i Apple, drugačije mjere uspjeh naspram naslova koji igraju isključivo u kinima. Naglasak tu nije na zaradi na box officeu, već se prodaja ulaznica vidi kao temelj za dobru reputaciju filma kad isti stigne na streaming, dok neki navode da bez Applea filma ne bi ni bilo jer su iz Paramounta sami prišli njima za suradnju kad je produkcija stigla na ranije spomenuti iznos.

Svakakav start u Sjevernoj Americi bio je dovoljan tek za drugo mjesto protekli vikend, no svejedno treba naglasiti da je ovo najbolji početak za Scorseseov film od 2010. i Otoka Shutter koji je startao s 41 milijun dolara te treći najbolji start u karijeri nakon drame Pokojni iz 2006. s 26,9 milijuna dolara. Svakako treba imati na umu da je film prema početnim planovima bio namijenjen samo za streaming te da glavne glumačke zvijezde (Leonardo DiCaprio, Lily Gladstone, Robert De Niro, Brendan Fraser) nisu mogle promovirati film zbog štrajka u Hollywoodu. Kritičari su filmu također dali odlične ocjene, a riječ je o adaptaciji romana Davida Granna iz 2017. koji donosi stravičnu istinitu priču o događajima protiv članova plemena Osage u Americi tijekom 1920-ih.

Vratimo se na trenutno vladajući naslov u kinima, a to je Taylor Swift i njezina The Eras Tour koja se zadržala na prvom mjestu drugi tjedan i time postala prvi koncertni film u povijesti kojem je to uspjelo dva tjedna zaredom, a sve je izglednije i da će postati prvi sa zaradom preko 100 milijuna dolara u Sjevernoj Americi. Ukupna zarada već sad je preko 160 milijuna dolara te je film ogroman hit, a koštao je svega 15 milijuna dolara i producirala ga je Swift osobno.

Ubojice cvjetnog mjeseca igraju i u hrvatskim kinima od 19. listopada, a datum za streaming servis Apple TV+ još nije poznato, no sigurno se na njemu neće naći barem 45 dana od kino premijere. Taylor Swift: The Eras Tour prikazuje se u odabranim hrvatskim kinima u kojima vlada velika zainteresiranost kao i u većini zemalja svijeta.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala