Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Solidan start za novi Istjerivač đavola
U kina diljem svijeta stigao je "Istjerivač đavola: Vjernik", nastavak originalnog filma iz 1973.

Solidan start za novi "Istjerivač đavola"

Foto: YouTube

The Exorcist: Believer iliti u hrvatskom prijevodu Istjerivač đavola: Vjernik proteklog je vikenda stigao u kina diljem svijeta i zasjeo na prvo mjesto po zaradi.

Riječ je o reboot-u legendarne horor franšize te svojevrsnom nastavku originalnog Istjerivača đavola iz 1973. godine te sa sobom nosi oznaku R. Horor koji dolazi od studija Universal i Blumhouse tako je tijekom svog premijernog vikenda zaradio 27,2 milijuna dolara u Sjevernoj Americi što je bilo sasvim dovoljno da bude najgledaniji tijekom vikenda, ali dosta ispod očekivanja koja su predviđala start s oko 35 milijuna dolara. S ovom početnom zaradom smjestio se između zadnjih horor naslova, Slagalice strave X (18,3 milijuna dolara) i Časne II (32,6 milijuna).

No, u studiju ipak mogu biti zadovoljni jer je Istjerivač đavola: Vjernik i u ostatku svijeta ostvario sasvim dobar uspjeh sa 17,8 milijuna dolara – što znači ukupan start od 45,1 milijun diljem svijeta na budžet od samo 30 milijuna dolara. Kritike horora nisu baš najbolje kao niti ocjena gledatelja (na CinemaScoreu ima samo C) što studiju Universal govori da neke stvari možda treba promijeniti do 2025. godine za sad je planiran novi film s obzirom na to da su prije dvije godine potrošili ogromnih 400 milijuna dolara na otkup prava na franšizu.

Režiju Vjernika potpisuje David Gordon Green, a radnja je smještena 50 godina nakon kultnog originala i vraća nam Ellen Burstyn kao Chris MacNeil, majku koju je zauvijek promijenilo paranormalno iskustvo koje je zaposjelo njezinu kćer. Nova (planirana) trilogija prati dvije djevojke koje bježe u šumu u kojoj će pokrenuti stravičan niz događaja koji je jezivo sličan onog što se dogodilo Chrisinoj kćer davnih godina. Linda Blair reprizira svoju ulogu Regan MacNeil, a u ostalim ulogama su Leslie Odom Jr., Ann Dowd, Jennifer Nettles, Norbert Leo Butz, Lidya Jewett i Olivia Marcum.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala