Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Oppenheimer je najbolji biografski film po zaradi u svijetu
Dosadašnji rekord držao je "Bohemian Rhapsody" koji je, među ostalim, Ramiju Maleku donio Oskara

"Oppenheimer" je najbolji biografski film po zaradi u svijetu

Foto: YouTube

Universalova biografska drama Oppenheimer možda se bliži kraju prikazivanja u kinima, ali ne prije nego što je srušila još jedan rekord!

Najnoviji film Christophera Nolana je s 912,7 milijuna dolara postao najbolji biografski film po zaradi svih vremena čime je s prvog mjesta maknuo dosadašnjeg rekordera, Oskarima nagrađenu Bohemian Rhapsody o Freddieju Mercuryju koja je prije pet godina u kinima ukupno zaradila 902 milijuna dolara.

Malo tko je vjerovao da će Oppenheimer doći do baš ovako visoke zarade: naime, TheWrap prenosi kako su se u Universalu dogovorili s Nolanom za produkciju filma uz nadu da će proći slično kao njegov ratni film Dunkirk koji je 2017. godine zaradio 525 milijuna diljem svijeta. Oppenheimer ne samo da je zaradio više od očekivanog već je trenutno treći film po ukupnoj zaradi ove godine te treći film po zaradi u Nolanovoj karijeri (veću zaradu imaju samo Vitez tame s nešto više od milijarde dolara te Vitez tame: Povratak s 1,081 milijardu).

Osim što je marketing za Oppenheimer očito bio uspješan, upalilo je i privlačenje ljudi u IMAX kino dvorane jer zarada samo na takvom formatu iznosi izvrsnih 179 milijuna dolara što je 20% ukupne zarade filma!

Oppenheimer još uvijek igra i u hrvatskim kinima. U glavnim ulogama su Cillian Murphy, Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr., Florence Pugh, Benny Safdie, Michael Angarano, Josh Hartnett, Rami Malek, Dane DeHaan, Dylan Arnold, David Krumholtz, Alden Ehrenreich i Matthew Modine.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala