Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Još jedan uspjeh za franšizu Prizivanje: odličan start za horor Časna 2
Uz deveti film u horor serijalu komedija "Moje grčko vjenčanje 3" nije imala prevelike šanse

Još jedan uspjeh za franšizu "Prizivanje": odličan start za horor "Časna 2"

Foto: YouTube

U kina diljem svijeta stigla je Časna 2 i lako zasjela na prvo mjesto gledanosti u većini zemalja.

Zadnjih tjedan dana marketing za ovaj film bio je prilično jak tako da ga je bilo teško zaobići, a čini se da je urodio plodom: u Sjevernoj Americi zarada je 32,6 milijuna dolara s 3728 lokacija, te još 52,7 milijuna u ostatku svijeta. Ukupna trenutna zarada iznosi tako 85,3 milijuna što je sasvim solidno ako uzmemo obzir budžet od 38,5 milijuna (bez troškova marketinga) te time da se radi o hororu – ipak, riječ je o devetom poglavlju iz popularnog Warner Bros. serijala Prizivanje koji je krenuo prije točno 10 godina.

Iako je riječ o sasvim dobrom startu, valja spomenuti kako je prethodni film Časna prije 5 godina startao sa 53,8 milijuna dolara u Sjevernoj Americi te je na kraju zaradio 365,5 milijuna diljem svijeta sa znatno manjim budžetom od 22 milijuna.

Časna 2 nastavlja tamo gdje je prvi film stao te opet srećemo sestru Irene (Taissa Farmi) koja se suočava s demonskom silom u obliku naslovne časne (Bonnie Aarons). Film je režirao Michael Chaves (Prokletstvo tugujuće žene, Prizivanja 3: Kriv je Sotona), a u ostalim su ulogama Jonas Bloquet, Storm Reid i Anna Popplewell.

U većinu kina diljem svijeta uz Časnu 2 stiglo je i Moje grčko vjenčanje 3 koje je startalo tek na trećem mjestu u Sjevernoj Americi (na drugom je Pravednik 3 koji je u kinima od 31. kolovoza) sa samo 10 milijuna dolara te još 2,6 milijuna u ostatku svijeta. Treći film nastavlja se na Moje grčko vjenčanje 2 koje smo u kinima gledali još prije sedam godina, a čini se da gledatelje nisu previše privukle nove avanture obitelj Portokalos.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala