Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Odličan start za novog Pravednika Denzela Washingtona
U kina diljem svijeta stigao je "Pravednik 3: Konačno poglavlje"

Odličan start za novog "Pravednika" Denzela Washingtona

Foto: YouTube

Finalna osvetnička priča Denzela Washingtona našla se na prvom mjestu gledanosti u Sjevernoj Americi s 34,5 milijuna dolara.

Odličan je to start za kriminalistički akcijski triler Pravednik 3: Konačno poglavlje koji je ovime ostvario drugo najbolje otvaranje tijekom vikenda američkog Praznika rada – praznik za koji je inače poznato da ne privlači ljude u kina. Apsolutni rekorder tog Praznika rada bio je Shang-Chi i legenda o deset prstenova prije dvije godine sa 75 milijuna dolara, a do jučer je na drugom mjestu bio je Zombiejev remake Noći vještica sa 26 milijuna.

Ovaj rezultat govori i o popularnosti Denzela Washingtona, a zanimljiva je informacija i kako ima ocjenu A na CinemaScoreu od publike te 76% na Rotten Tomatoesu što je najviše u trilogiji! U ostatku svijeta zaradio je još 26,1 milijun dolara što znači ukupno 60,6 milijuna diljem svijeta. Pravednik i Pravednik 2, također u režiji Antoinea Fuquae, prešli su 100 milijuna u Sjevernoj Americi te ukupno 200 milijuna diljem svijeta. Pravednik 3 koštao je studije (Sony, TSG i Eagle Pictures) oko 70 milijuna dolara.

U finalnom poglavlju Robert McCall (Washington) je u južnoj Italiji gdje pokušava okrenuti leđa svojoj prošlosti, ali kad shvati da su ljudi s kojima se tamo zbližio pod režimom lokalnog mafijaša, McCall kreće u akciju.

Ljeto je pri kraju, ali prihodi s američkih kino blagajni došli su do 4 milijarde dolara što je prvi put od pandemije. Ovu visoku brojku svakako su omogućili i veliki ljetni hitovi kao što su Barbie, Oppenheimer i Zvuk slobode koji su nadoknadili loš rezultat DC-jevog Flasha i Disneyevog Dvorca straha.

Pravednik 3: Konačno poglavlje od 31. kolovoza igra i u hrvatskim kinima, a u nastavku možete pogledati službeni sažetak franšize koji je Sony objavio na službenom YouTube kanalu.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala