Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Maestro Bradleya Coopera oduševio publiku u Veneciju i rasplakao djecu Leonarda Bernsteina
Bradley Cooper i Carey Mulligan kao Bernstein i njegova supruga Felicia

"Maestro" Bradleya Coopera oduševio publiku u Veneciju i rasplakao djecu Leonarda Bernsteina

Foto: YouTube

Biografska glazbena drama Maestro svoju je premijeru imala u subotu na Venecijanskom filmskom festivalu na kojem je oduševila sve prisutne koji su je nagradili 7-minutnim pljeskom te je do suza dirnuo djecu Leonarda Bernsteina.

Pet godina nakon hvaljenog i nagrađivanog filma Zvijezda je rođena Bradley Cooper konačno se drugi put vratio u redateljsku stolicu i to u filmu o legendarnom skladatelju i dirigentu Leonardu Bernsteinu. Dugo očekivana drama dobila je fenomenalne reakcije publike u Veneciji, a reakcija dirnute Bernsteinove djece također govori mnogo o novom biografskom filmu.

Cooper, kao i u svom prethodnom redateljskom ostvarenju, i u ovom se nalazi u glavnoj ulozi kao Bernstein uz Carey Mulligan kao njegova supruga Felicia Montealegre – no ni jedan, niti drugi nisu bili na svečanosti zbog SAG-AFTRA štrajka. Zato su na premijeri bili Jamie Bernstein, Alexander Bernstein i Nina Maria Felicia Bernstein, koji su zadobili simpatije ostatka gledatelja te čije je oduševljene reakcije bilo lijepo za vidjeti, uz još samo nekoliko rukovoditelja iz Netflixa.

Prema trenutnoj situaciji, očekuje se da će Maestro biti veliki konkurent u nekoliko kategorija za nagradu Oscar kao što su redatelj, glumac, producent i scenarij (Cooper), a Mulligan će vrlo vjerojatno biti nominirana za najbolju glumicu.

Maestro se ne bavi toliko jako poznatim trenucima iz Bernsteinovog života, kao što je skladanje za West Side Story, već je fokus prebačen na njegovu vezu sa suprugom. U ostalim ulogama su Matt Bomer kao Bernsteinov ljubavnik, Maya Hawke kao Bernsteinova kćer Jamie i Sarah Silverman je Bernsteinova sestra Shirley). Cooper je scenarij napisao s Joshom Singerom.

Prvi trailer za Maestro objavljen je prije dva tjedna kad su krenuli negativni komentari oko Cooperove odluke da nosi veliki protetski nos za ulogu za što je radio s make-up artistom Kazuom Hirom – na društvenim mrežama tvrde da je odluka antisemitska o čemu se Hiro jučer oglasio na konferenciji za medije: „Nisam očekivao da će se to dogoditi. Žao mi je što sam povrijedio neke ljude. Moj i Bradleyev cilj bio je da Lennyja prikažemo što autentičnije. Kao što znamo, Lenny je imao zbilja kultni izgled koji svi poznaju, a bio je fotogeničan pa imamo i puno njegovih slika – on je bio divna osoba koja je inspirirala mnoge. Htjeli smo poštovati njegov izgled, kao i nutrinu.“

U obranu filma odmah je bila stala Jamie Bernstein: „To je samo iritantna distrakcija. Ljudi su samo čekali da se naljute na nešto“, rekla je za Vanity Fair prije premijere u Veneciji.

Maestro u odabrana kina stiže 22. studenog, a na Netflixu će se moći pogledati od 20. prosinca.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala