Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Penelope Cruz u sjajnoj ulozi majke čija je ljubav neizmjerna!
Prvi film nakon čak 11 godina nadarenog redatelja Emanuelea Crialesea nosi naziv "Beskrajna ljubav", a u kina stiže 24.8.

Penelope Cruz u sjajnoj ulozi majke čija je ljubav neizmjerna!

Foto: MCF

Najveća španjolska, ali i jedna od najboljih europskih glumica uopće Penelope Cruz ostvarila je novu senzacionalnu ulogu u filmu Beskrajna ljubav nadarenog talijanskog redatelja Emanuelea Crialesea koji se premijerno prikazao u službenoj konkurenciji filmskog festivala u Veneciji, a nakon toga pobrao hvalospjeve filmske kritike i publike na ovogodišnjem Sundanceu. Riječ je o gotovo autobiografskoj priči radnjom smještenoj u sedamdesete godine prošlog stoljeća u Rim gdje se dobrostojeća obitelj nalazi u vrlo teškoj situaciji uslijed činjenice da između bračnog para više nema ljubavi, ali ostaje zajedno zbog djece. Odlična drama Beskrajna ljubav u domaća kina stiže u četvrtka, 24. kolovoza, a mi ovom prilikom predstavljamo kino najavu.

Clara i Felice upravo su se uselili u novi stan. Njihov je brak došao do točke s koje nema povratka: više se ne vole, ali ne mogu ostaviti jedno drugo. Djeca su jedino što ih drži zajedno; djeca koja su put za sve Clarine snove o slobodi. Najstarija, Adriana, upravo je navršila dvanaest godina, a Clarine promjene raspoloženja i sve veća napetost između roditelja događaju se pod njezinim budnim pogledom. Adriana odbija svoje ime i identitet, a njezina uporna nastojanja da sve uvjeri da je ona zapravo dječak dovodi stabilnost njezine obitelji, koja je ionako krhka, do točke pucanja.

Penelope Cruz svoju je glumačku karijeru ponajprije izgradila nastupima u filmovima velikog Pedra Almodovara gdje je u mnogo slučajeva tumačila upravo majčinske uloge od kojih se najviše ističu one u remek-djelima Vraćam se i Paralelne majke. Za obje je te uloge Cruz dobila nominacije za prestižne nagrade Oscar što je samo bio dokaz kvalitete njezinog rada i činjenice koliko joj uloga majke zapravo odgovara. U drami Beskrajna ljubav ponovno je ostvarila sjajnu ulogu koja praktički nosi cijeli film: “Ne tražim takve uloge namjerno, ali dobivam dosta zanimljivih scenarija s odličnim likovima majki. Ovaj film mi je bio privlačan zbog toga što je uloga Clare zapravo uloga heroine”, u nedavnom intervjuu za Bazaar izjavila je Cruz.

U središtu priče nalazi se najstarije dijete Clare i Felicea - Adriana. Ovu 12-godišnjakinju fascinantno je odglumila mlada Luana Giuliani kojoj je nastup u Beskrajnoj ljubavi označio glumački prvijenac u kojem se izvrsno snašla. Kritika kao najjaču kariku ovog djela, pored režije, ističe upravo fantastičnu kemiju između iskusne Cruz i mlade Giuliani koje su vrlo uvjerljivo iznijele odnos majke i kćeri. Točno pred ulaskom u adolescentsko razdoblje života, Adriana se suočava s krizom identiteta. Ona je, naime, uvjerena da je rođena kao dječak i od svoje obitelji traži da ju zove Andrej. Otac Felice, kao savršeni primjer promašene muškosti, s time se ne može pomiriti i ta situacija dodatno dolijeva ulje na vatru već ionako uzdrmanog bračnog odnosa između njega i Clare. Pored Cruz i Giuliani svakako treba spomenuti i odličnog Vincenza Amata u ulozi supruga i oca, ujedno glave obitelji koji se teško suočava s činjenicom da se obitelj nalazi u ozbiljnoj krizi.

Beskrajna ljubav jedan je od onih filmova koji se ističu po svojoj važnosti zbog tema koje obrađuju bez obzira što se njihova radnja događa u danas gotovo zaboravljeno vrijeme. Ispunjen snažnim glumačkim ostvarenjima, kvalitetnom režijom i nabijen nezaboravnim emotivnim sekvencama ovo je djelo koje spada u sam vrh kino ponude ovoga ljeta koji se nikako ne bi smio propustiti.

Obiteljska drama Beskrajna ljubav u domaća kina stiže u četvrtak, 24. kolovoza.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala