Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Svjetska premijera Ferićevog bestselera u pulskoj Areni
Goran Kulenović i Goran Navojec donose ekranizaciju napetog trilera "Smrt djevojčice sa žigicama"

Svjetska premijera Ferićevog bestselera u pulskoj Areni

Smrt djevojčice sa žigicama ekranizacija je prvog romana i prvog bestselera Zorana Ferića, nagrađivanog hrvatskog književnika koji svojim specifičnim bizarnim, grotesknim, morbidnim i crnohumornim stilom već dva desetljeća rado privlači domaće čitatelje. Već dugo na velikom platnu nismo vidjeli ekranizaciju domaćeg romana koji nije za djecu, a od svih živućih velikih domaćih književnika, Ferićev poseban stil možda je najbolji način da se malo uzburka domaća filmska industrija.

Na Pulskom filmskom festivalu, u službenoj domaćoj konkurenciji, film će biti prikazan 19.7. u pulskoj Areni na svojoj svjetskoj premijeri.

Otok Rab, 1992. Na lokalnoj plaži pronađeno je unakaženo tijelo striptizete Marillene. Istragu vodi lokalni policajac Mungos u suradnji sa svojim dobrim prijateljem Ferom, s kojim dijeli tragičnu tajnu iz djetinjstva. Na otoku na kojem svatko svakog zna, nitko nije nevin i svi su potencijalni počinitelji. Tko se krije iza ovog okrutnog zločina?

Redatelj filma je kultni Goran Kulenović, tvorac po mnogima najboljih hrvatskih serija ikada (Bitange i princeze, Crno-bijeli svijet) te filma Pjevajte nešto ljubavno, najgledanijeg domaćeg film u kinima 2007. godine. Kulenović je jedan od rijetkih domaćih filmaša kojemu su svi radovi brzo postali cijenjeni i obožavani od kritike i publike. Zajedno s Ferićem, radio je na scenariju filma i bit će zanimljivo vidjeti kako film prikazuje brojne bizarnosti i groteske. Ulogu Fera, povratnika na Rab, glumi odlični Ozren Grabarić, a Mungosa utjelovljuje Goran Navojec, jedan od najvećih domaćih glumaca današnjice.

Živopisnu postavu otoka glume Jelena Lopatić, Iva Babić, Borko Perić, Slavko Juraga, Luka Petrušić, Slavko Sobin, Nikša Butijer… Produkciju potpisuju Ivor Hadžiabdić i Antun Bahat iz Livada produkcije, a Ferićeva ekranizacija romana koji je preveden na nekoliko svjetskih jezika njihov je igrani prvijenac.

Smrt djevojčice sa žigicama osvježava hrvatske žanrovske filmove, jedinstven je, neobičan i svoj te spaja zvučnu postavu poznatu po kvalitetnim i popularnim filmovima, serijama i knjigama. Uz ulaznicu za srijedu 19. srpnja, u divnoj pulskoj Areni, uz svjetsku premijeru ekranizacije Ferićevog bestselera, imat ćete priliku kasnije iste večeri pogledati i hrvatsku premijeru Nolanovog Oppenheimera! Dođite na Pulski filmski festival i pogledajte ekranizacijju hrvatskog bestseler triler romana.

Film početkom rujna kreće u široku kino distribuciju!

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala