Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


U naša kina konačno stiže animirani film o Nikici i njegovim autorima
"Nikica: Kako je sve počelo" dobio je trailer na hrvatskom jeziku, u kina stiže sljedeći tjedan

U naša kina konačno stiže animirani film o Nikici i njegovim autorima

Foto: YouTube

Nakon što je još prošle godine predstavljen na Filmskom festivalu u Cannesu gdje je oduševio sve prisutne, animirana obiteljska avantura Le petit Nicolas: Qu'est-ce qu'on attend pour être heureux? konačno stiže i u hrvatska kina.

Blitz je jučer predstavio prvi domaći (sinkronizirani) trailer te otkrio kako je film kod nas dobio prijevod Nikica: Kako je sve počelo. Riječ je o animiranom filmu snimljenom prema dječjim knjigama Renéa Goscinnyja koji je osmislio stripove o Asterixu te koji je s belgijskim crtačem Morrisom više od 20 godina radio stripove o Luckyju Lukeu.

Goscinny je seriju dječjih knjiga Le Petit Nicolas iliti Little Nicolas objavio 1959. godine s ilustracijama Jean-Jacquesa Sempéa, a priče predstavljaju idealiziranu verziju djetinjstva u Francuskoj 1950-ih. U hrvatskom prijevodu Nikica knjige su također omiljene kod mlađih čitatelja, a sad na veliki ekran stiže nešto drugačija adaptacija jer je riječ o priči o prtijateljstvu Goscinnyja i Sempéa i o tome kako je Nikica stvarno nastao. Dosad su ekranizacije slijedile knjiški predložak pa je tako 2009. stigao igrani obiteljski film Mali Nicolas, iste je godine napravljena 3D animirana serija Le Petit Nicolas, 2014. uslijedila je igrana komedija Nicolas na praznicima, a početkom ove godine u hrvatskim kinima odlično je prošla također igrana obiteljska avantura Nikica u potrazi za blagom.

Najnoviju priču Nikica: Kako je sve počelo režirali su Amandine Fredon i Benjamin Massoubre, a adaptaciju scenarija potpisuju Massoubre, Anne Goscinny (kćer autora knjiga Renéa Goscinnyja) i Michel Fessler. U hrvatskoj sinkronizaciji glasove su posudili Vinko Štefanac, Noa Zelenko i Goran Vrbanić.

Nikica: Kako je sve počelo u našim kinima u sinkroniziranoj verziji prikazivat će se od 13. srpnja, a u nastavku pogledajte Blitzov trailer. Originalni trailer na francuskom pogledajte na ovoj poveznici.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala