Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Posljednja avantura Indiane Jonesa nije baš privukla gledatelje u kina
"Indiana Jones i artefakt sudbine" s redovitom distribucijom diljem svijeta krenuo je 29.6.

Posljednja avantura Indiane Jonesa nije baš privukla gledatelje u kina

Foto: YouTube

Indiana Jones krenuo je u svoju posljednju kino avanturu s petim filmom u franšizi, ali zarada u kinima diljem svijeta nije u skladu s očekivanjima.

Indiana Jones i artefakt sudbine u Sjevernoj Americi prvi vikend prikazivanja zaradio je 82 milijuna dolara te još 70 milijuna u ostatku svijeta što nikako nije loš rezultat (ukupno 152 milijuna) – navedena brojka lako ga je dovela na prvo mjesto gledanosti na većini tržišta, ali kako je riječ o jednom od najskupljih američkim blockbustera ikada, brojka baš i ne oduševljava. Film studija Disney i Lucasfilm koštao ih je 295 milijuna dolara za produkciju tako da trenutno, prema svemu sudeći, Indiana Jones 5 neće imati neku isplativost.

Artefakt sudbine premijerno je bio prikazan još na Filmskom festivalu u Cannesu na kojem je dobio razne kritike, od onih odličnih do razočaranih tako da film ima samo 58% od kritičara na portalu Rotten Tomatoes. Četvrti film, Indiana Jones i kraljevstvo Kristalne lubanje, izišao je 2008. godine i imao je odličan start u Sjevernoj Americi sa 100 milijuna dolara te je na kraju kino distribucije zaradio odličnih 790 milijuna diljem svijeta – brojka koju će Artefakt sudbine teško dostići.

Režiju petog filma potpisuje James Mangold nakon što se Steven Spielberg povukao iz te uloge zbog dugog procesa razvoja. Indiana Jones (Harrison Ford) u najnovijem filmu traži tajanstveni artefakt koji ima moć promijeniti tijek povijesti, a pomaže mu kumče Helena (Phoebe Waller-Bridge) dok se bore protiv bivšeg nacista (Mads Mikkelsen) u potrazi za blagom. U ostalim ulogama su Antonio Banderas, Karen Allen, John Rhys-Davies, Shaunette Renée Wilson, Thomas Kretschmann, Toby Jones, Boyd Holbrook, Olivier Richters i Ethann Isidore.

Indiana Jones i artefakt sudbine stigao je i u hrvatska kina tako da ga od 29. lipnja možete pogledati i kod nas u redovitoj distribuciji.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala