Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Kultni Emmy kipić ima malu doradu za 75. godišnjicu
Ceremonija će se održati sredinom rujna ako do tada bude riješen štrajk scenarista

Kultni Emmy kipić ima malu doradu za 75. godišnjicu

Foto: Depositphotos

Kultni Emmy kipić dobio je malu preinaku.

Television Academy jučer je otkrila malu promjenu na ovogodišnjim kipićima: upisana brojka 75 na dnu same figure koja će biti dodana samo ove godine u čast 75. godišnjice ceremonije koja slavi najbolje na televiziji.

Bilo je potrebno čak 47 prijedloga za novi dizajn prije nego što je Akademija prihvatila 48. po redu. „Trebalo nam je 48 tjedana sastanaka, ilustracija, debata i dogovora kako bismo došli do cilja“, objasnio je senior kreativni direktor Scott Buford u službenoj izjavi te objašnjava kako mu je bilo čudno kad je Akademija uopće zatražila male preinake kipića jer je to za njega kao da mijenjate Kip slobode ili Davidov kip.

„Tražili smo način da odamo počast. Smisao Emmyja jest slaviti izvrsnost i tu je već tri četvrtine stoljeća. Standardi se nisu značajno promijenili neovisno o tome koji je medij najjači u kojem trenutku i zato nismo htjeli pretjeranu promjenu“, dodao je predsjednik Akademije i njezin CEO Maury McIntyre.

Emmy kipić ručno se izrađuje još od 1948. godine i teži 3 kilograma, a visok je skoro 40 centimetara. Kipić žene s krilima izrađen je u starinskom čeličnom kalupu s atomom zalemljenim od šest dijelova koji su pričvršćeni na kipić obložen bakrom, niklom, srebrom i 24-karatnim zlatom – za izradu svakog potrebno je čak 5 i pol sati.

75. dodjela nagrada Emmy održat će se 18. rujna od 20 sati po tamošnjem vremenu u Los Angelesu, odnosno 5 ujutro po našem vremenu, no postoji mogućnost da se ceremonija odgodi ukoliko do kraja ljeta neće biti riješen štrajk scenarista.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala