Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Pet prijatelja Enid Blyton stižu na BBC
Nicolas Winding Refn primit će se televizijske adaptacije popularnih romana za djecu

"Pet prijatelja" Enid Blyton stižu na BBC

Poznati danski redatelj Nicolas Winding Refn, filmaš poznat po svom dramatično stilskom i ekspresivnom pristupu seksu i nasilju, u pripremi ima adaptaciju knjiga Pet prijatelja autorice Enid Blyton, koju će producirati BBC.

Refn - u čijoj se filmskoj karijeri nalaze filmovi Drive, trilogija Pusher, biografski film o Charlesu Bronsonu i The Neon Demon, crnohumorna priča o nekrofiliji u modnom svijetu Los Angelesa - tvorac je i izvršni producent nadolazeće mini-serije, koja je već krenula sa snimanjem.

Za sada nije jasno koja će od 21 knjige iz serijala o Pet prijatelja biti temelj za tri 90-minutne epizode. Književni serija o Pet prijatelja donosi priče o Julianu, Dick i Anne i njihovim pokušajima da spriječe otmičare, lopove i krijumčare oko obale Cornisha, zajedno sa svojom rođakinjom George i njenim psom Timmyjem. Knjige su napisane između 1942. i 1962. godine te su i dalje jedne od omiljenih dječjih književnih serijala, unatoč zastarjelim stavovima i načinu života.

Unatoč dosadašnjoj karijeri koja nije bila usmjerena na mlađu publiku, Refn je oduvijek bio otvoren o svojoj strasti prema dječjoj kulturi. Rekao je kako je velik dio Drivea utemeljen na bajci, dok je zastrašujući lik Kristin Scott Thomas u filmu Samo Bog oprašta zamišljen kao hibrid Donatelle Versace i lutke Barbie. "Cijeli sam se život žestoko borio da ostanem dijete sa željom za avanturom. Adaptirajući Pet prijatelja čuvam tu predodžbu oživljavanjem ovih kultnih priča za naprednu novu publiku, usađujući nedefiniranu privlačnost i čar djetinjstva za sadašnje i buduće generacije.", rekao je Refn.

M.M.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala