Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Ukrajinski animirani hit Mavka nastavlja se kao TV serija
Ukrajinski fenomen dobit će prequel seriju, službeni nastavak filma, a u planu su i drugi projekti

Ukrajinski animirani hit "Mavka" nastavlja se kao TV serija

Foto: YouTube

Ukrajinski animirani fenomen, dugometražni film Mavka: Čuvarica šume, dobit će filmski nastavak te nastavak u obliku animirane serije.

Nakon svjetske premijere animirani je film ostvario fenomenalan uspjeh diljem svijeta i sad ga čeka nastavak u obliku 3D animirane serije u režiji Oleha Malamuzha te u produkciji Animagrad Studija, koji je dio producentske kuće originalnog filma Film.UA Group, uz suradnju Francuskog TeamTO koji će biti partner u razvoju serije.

Navedena serija poslužit će kao prequel originalnog filma, navodi Kseniya Baranova iz Film.UA Group: „Radnja serije bit će odmah nakon bitke između ljudi i Lesha, čuvara šume, koja se dogodila dok su ostali stanovnici šume bili u dubokom zimskom snu. Mavka će sa svojim prijateljima prolaziti neočekivane, zabavne i ponekad opasne pustolovine u šimi. Dok će se nastojati brinuti za svoj dom, naići će na razne tajne koje tek trebaju biti otkrivene.“

Serija će imati 12 epizoda, a okosnica radnje jest da Mavka s prijateljima pomogne šumi da se oporavi nakon bitke te da se ponovno uspostavi red i sklad.

„Vidimo sve to kao potencijalnu franšizu. Već smo započeli emisiju s pjesmama i uskoro planiramo nastavak filma. Kad smo krenuli raditi film prije osam godina odmah smo u glavi imali nešto više. Zovemo to The Mavka Universe – riječ je o projektu koji će biti dostupan kroz više platforma i medija. Prije same premijere filma već smo odradili mnoga licenciranja i dogovore oko merchandisea, što inače nije uobičajeno za naše tržište“, objasnila je jedna od producentica Iryna Kostyuk.

Film je dosad prodan u više od 80 zemalja čime je postao prvi ukrajinski film koji je dobio tako široku distribuciju, a tijekom ljeta stiže i u Poljsku. Zasad nema naznaka da će biti prikazan u Kini, ali vode se pregovori za kino prikazivanje u Japanu i Južnoj Africi.

Radnja Mavke uključuje i ukrajinsku mitologiju koja je mnogima nepoznata, a lokalnom stanovništvu pruža i bijeg od trenutnog rata u zemlji. Budući da nijedna Disney princeza nije iz Ukrajine, oni su se za to morali sami pobrinuti te navode kako je Mavka jedna sasvim nova heroina, nešto novo što svijet treba upoznati, dodala je Kostyuk.

Mavka: Čuvarica šume se u hrvatskim kinima prikazivala od 27. travnja u sinkroniziranoj verziji i nedavno je završila s redovitom kino distribucijom. Glasove su posudili Nika Turković i Marko Petrić, koji su snimili i spot za Šumsku pjesmu iz filma, te Judita Franković, Ranko Zidarić, Ronald Žlabur i Marko Grubnić.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala