Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


U sva kina dolazi Sisu - ratni akcijski film
Ratni akcijski triler koji je oduševio i kritiku i publiku spoj je Johna Wicka, Mad Maxa i Tarantina

U sva kina dolazi "Sisu" - ratni akcijski film

U kina idući tjedan, 8. lipnja, stiže finski ratni akcijski film smješten u vrijeme kraja Drugog svjetskog rata kada je nacistima već skoro pa odzvonilo. Smješten u daleku Laplandsku divljinu Finske, koja je poslužila za predivne kadrove koji evociraju usporedbe s vesternom, Sisu je divlja avantura od početka do kraja koja želi gledatelje šokirati svojom nasilnom brutalnošću, ali i zabaviti sekvencama apsolutne nadmoći glavnog lika Aamatija - veterana finskog rata sa Sovjetima 1939. godine.

Finalni necenzurirani trailer filma pokazuje spoj modernog stila i prekrasne kinematografije s akcijskim scenama koje daju posvetu 80-ima i 90-ima. Tijekom posljednjih očajničkih dana Drugog svjetskog rata, usamljeni tragač zlata (Jorma Tommila) susreće se s nacistima u akciji spaljivanja zemlje pri povlačenju u sjevernoj Finskoj. Kada mu nacisti ukradu zlato ubrzo shvaćaju da nije riječ o običnom rudaru. Bez obzira na prepreke koje nacisti stavljaju pred njega, on će ići do kraja kako bi vratio svoje zlato – čak i ako to znači ubijanje svakog nacista koji mu se nađe na putu…

Sisu najavljuju kao spoj napeto koreografiranih scena borbe i gotovo superherojske nadmoći glavnog lika viđenih u serijalu filmova o John Wicku, spektakularnih, nabrijanih akcijskih scena po kojima je hvaljen Mad Max serijal te Tarantinovskog pomaknutog humora i šarene, prekrasne kinematografije putem koje zabačena Laplandska divljina Finske daje filmu vesternovski štih.

Sisu dolazi u kina idućeg tjedna, 8.6., a trenutno na temelju ocjena kritičara na stranici Rotten Tomatoes ima 94%. Kritičari ga opisuju „nečuveno zabavnim“ i „divljom vožnjom koju se mora pogledati“. Premijeru je imao na Toronto Film Festivalu, a na Sitges festivalu u Španjolskoj osvojio je čak 4 nagrade – za najbolji film, glavnog glumca, kinematografiju i glazbu.

Helanderovi filmovi su uvijek rađeni u svojevrsnoj posveti akcijskim hitovima 80-ih i 90-ih, ali podignuti na višu razinu urnebesnim, zabavnim i nesvakidašnjim autorskim stilom. Što SISU zapravo znači? Saznajte uskoro na velikim ekranima!

Sisu od 8.6. u svim kinima.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala