Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Brzi i žestoki 10 očekivano odlično startali u kinima diljem svijeta
Dobro se drže i Marvelovi "Čuvari galaksije: Volume 3"

"Brzi i žestoki 10" očekivano odlično startali u kinima diljem svijeta

Foto: YouTube

Deseti film u Universalovoj oktanskoj franšizi Brzi i žestoki ostvario je odličan start diljem svijeta.

Brzi i žestoki 10 tako su ukupno zaradili 320 milijuna dolara od čega je samo 67,5 milijuna na tržištu Sjeverne Amerike. Globalnom zaradom Universal može biti zadovoljan, ali u Americi se očekivalo mrvicu više i s manje od 68 milijuna dolara smjestio se iza prethodnika, Brzi i žestoki 9, koji su 2021. u Sjevernoj Americi startali sa 70 milijuna. Valja se podsjetiti da je to bilo u vrijeme pandemije kad su na snazi još bile neke restrikcije, a u razdoblju prije toga franšiza je startala puno jače: Brzi i žestoki 8 u prvom su vikendu u Americi zaradili 98 milijuna, Brzi i žestoki 7 zasad imaju najjače otvaranje sa 148 milijuna, a šesti film krenuo je s 97 milijuna dolara.

Svaki novi nastavak sve je uspješniji u ostatku svijeta i ukupna zarada čini 75% naspram Sjeverne Amerike, a Brzi i žestoki 10 morat će zadržati visoku gledanost jer su dosad najskuplji film s budžetom i marketingom od visokih 340 milijuna dolara. No, predsjednik domaće distribucije Universala Jim Orr navodi kako su jako zadovoljni globalnim startom. Izvan Sjeverne Amerike tako je film startao na 84 međunarodna tržišta uključujući Kinu u kojoj je zaradio 78 milijuna dolara.

U režiji Louisa Leterriera novi nastavak, koji je i u naša kina stigao u četvrtak, prati Doma (Vin Diesel) koji se mora suočiti s najopasnijim protivnikom dosad (Jason Momoa) i pritom će se s Obitelji naći u nemogućim i najsmrtonosnijim misijama dosad. Kritičari i publika su podijeljeni oko dojmova pa tako ima B+ na CinemaScoreu i 54% na Rotten Tomatoes.

Kad je u pitanju zarada u kinima, svakako valja spomenuti da se Čuvari galaksije: Volume 3 još uvijek drže visoko i u trećem su vikendu pali samo 47% u Sjevernoj Americi što je impresivno s obzirom na konkurenciju koju su imali zbog Brzih i žestokih. Dosad su novi Čuvari zaradili 267 milijuna na domaćem tržištu i 659 milijuna ukupno diljem svijeta tako da su na dobrom putu da dostignu prethodne filmove: Čuvari galaksije su 2014. zaradili ukupno 773 milijuna dolara diljem svijeta, a Čuvari galaksije 2 863 milijuna 2017. godine.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala