Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Miniserija Millennium na našim malim ekranima
Švedska miniserija proširenje je filmske adaptacije trilogije "Millennium" s Noomi Rapace i Michaelom Nyqvistom

Miniserija "Millennium" na našim malim ekranima

Millennium je švedska šestodijelna miniserija nastala kao proširenje filmske adaptacije trilogije Millennium književnika Stiega Larssona iz 2009. U glavnim ulogama su Noomi Rapace i Michael Nyqvist. Prvu epizodu popularne serije ne propustite 28. travnja u 22:45 u sklopu Krimi petka na Drugom HRT - HTV 2.

Policija je odavno zatvorila istragu nestanka Harriet Vanger otprije 40 godina, no u klanu Vangerovih netko je ne može zaboraviti: njezin stric Henrik. Da bi rasvijetlio okolnosti vjerojatnog ubojstva, za koje sumnjiči nekog od članova svoje obitelji, odlučuje angažirati Mikaela Blomkvista, istraživačkog novinara osuđenog zbog klevete.

U potrazi za odgovorima Blomkvistu pomaže Lisbeth Salander, asocijalna hakerica zadivljujuće inteligencije i fotografskog pamćenja. U toj istrazi njih dvoje razotkrit će mračnu prošlost te obitelji, no moćni klan neće prezati ni od čega da se zaštiti. Istraživački novinar uvučen je u beskrajno mračan svijet, a jedina mu je vodilja zagonetna hakerica Lisbeth Salander.    

U prvoj epizodi osramoćenog novinara Mikaela Blomqvista angažira Henrik Vanger da istraži nestanak njegove pranećakinje Harriet. Henrik vjeruje da je netko iz njegove obitelji, moćnog klana Vanger, ubio Harriet prije više od četrdeset godina.

Serija Millennium izvrsno je primljena i dobila je nagradu žirija na dodjeli švedskih televizijskih nagrada Kristallen 2010., a od međunarodnih nagrada ističe se Emmy za najbolju stranu seriju u kategoriji najboljeg televizijskog filma ili miniserije 2011.    

U seriji uz Noomi Rapace i Michaela Nyqvista glume i Lena Endre, Annika Hallin, Peter Andersson, Jacob Ericksson, Sofia Ledarp, Micke Spreitz, Anders Ahlbom.

Režiju potpisuju Niels Arden Oplev i Daniel Alfredson.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala