Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Odličan drugi vikend za Super Mario Bros. Film, loš start za Cageov Renfield
"Super Mario" na dobrom je putu da postane prvi ovogodišnji film koji će prijeći zaradu od milijardu dolara

Odličan drugi vikend za "Super Mario Bros. Film", loš start za Cageov "Renfield"

Foto: YouTube

Super Mario Bros. Film zasad nema konkurencije, kako među trenutnom ponudom filmova u kinima, tako i kao animirani film općenito te kao adaptacija video igrice!

Zarada u dva tjedna prikazivanja u Sjevernoj Americi iznosi 347,8 milijuna dolara, a u ostatku svijeta 330,2 milijuna –fantastičnih 678 milijuna dolara ukupne zarade. Super Mario Bros. Film ostao je nepobjediv na prvom mjestu gledanosti diljem svijeta unatoč dosta jakoj konkurenciji: Universalova horor komedija Renfield s Nicolasom Cageom u ulozi grofa Drakule i Nicholasom Houltom kao njegovim pomoćnikom u Sjevernoj je Americi zaradila razočaravajućih 7,7 milijuna dolara te još 2,3 u ostatku svijeta. S obzirom na budžet od dosta visokih 65 milijuna dolara uz troškove jakog marketinga od filma se očekivalo barem drugo mjesto u premijernom vikendu, na kojem se našao Sonyjev horor s oznakom R Papin egzorcist u kojoj glavnu ulogu ima Russell Crowe te čija je zarada u Sjevernoj Americi za prvi vikend prikazivanja 9,1 milijun dolara što je mrvicu manje od očekivanog. Horor već dulje igra na većini međunarodnih tržišta na kojima je dosad zaradio sasvim dobrih 27,4 milijuna dolara s obzirom na tematiku i oznaku R s kojom dolazi –budžet mu je bio samo 18 milijuna dolara tako da trenutnih 36,6 milijuna dolara zarade jest sasvim dobro.

Vratimo se kratko na Renfield – rezultat je time lošiji kad se sjetimo da je ovo još jedan Universalov pokušaj da pokrene svoj monsterverse Dark Universe / Monstrum Universe koji bi uključio različita čudovišta koja smo upoznali kroz godine, samo sad u zajedničkom svijetu (Drakula, Frankenstein, Nevidljivi čovjek, Van Helsing, čudovište iz Crne Lagune). Pokušaj je propao 2017. godine kad je u kina stigla Mumija s Tomom Cruiseom u glavnoj ulozi koja nije naišla na dobre kritike i nije ostvarila očekivanu zaradu pa je cijeli plan za Dark Universe obustavljen, iako je 2020. niskobudžetni triler Nevidljivi čovjek s Elisabeth Moss bio veliki hit u kinima.

Super Mario Bros. Film trenutnim tempom čini se kako će postati prvi film 2023. godine koji će prijeći zaradu od milijarde dolara. U samo dva tjedna prikazivanja već je prestigao ovogodišnji naslov s najvišom zaradom koji je držao Ant-Man i Wasp: Kvantumanija sa 474 milijuna dolara te je postao najbolja adaptacija video igrice u povijesti čime je prestigao Warcraft (439 milijuna) i Detektiv Pikachu (449 milijuna dolara). Super Mario Bros. Film od 6. travnja igra i u hrvatskim kinima u kojima ga možete naći u originalnoj i sinkroniziranoj verziji.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala