Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Vraća se Viši inspektor Banks
Serija snimljena prema bestselerima Petera Robinson s drugom se sezonom vraća na naše male ekrane

Vraća se "Viši inspektor Banks"

Druga sezona britanske serije Viši inspektor Banks prikazuje se u sklopu Krimi petka od 21. travnja na Drugom programu HRT - HTV 2. Stephen Tompkinson glumi upornog i tvrdoglavog višeg inspektora Alana Banksa u napetim kriminalističkim pričama. Serija je snimljena prema bestselerima Petera Robinsona, međunarodno poznatim i višestruko nagrađivanim romanima, prevedenima na 19 jezika.

Na početku druge sezone viši inspektor Banks mora se prilagoditi drastičnoj promjeni u timu. Annie Cabbot odlazi na rodiljni dopust i na njezino mjesto dolazi suzdržana Helen Morton. Helen je temeljita, predana i sjajno radi svoj posao, ali teško se uklapa u tim.

Novi slučaj postaje osoban u prvoj epizodi kad Banks otkrije da je njegov brat Roy nestao, a Royeva je cura ustrijeljena. Istragu ubojstva vodi Helen, a Banks postaje ključni svjedok što ga sve više izolira i udaljuje od slučaja.

U sljedećoj epizodi muškarac je ubijen u svom domu bez vidljiva razloga. Njegova obitelj tvrdi da nije imao poroka ni neprijatelja, i nema očigledna razloga za napad, ali otkriće dvostrukog života tog naizgled dosadnog čovjeka tjera Banksa da se pozabavi pitanjem identiteta.

U posljednjoj priči druge sezone ubijena je mlada djevojka. Svi dokazi upućuju na to da je krivac njezin profesor drame i Banks i njegova ekipa vjeruju da imaju solidnu optužnicu. Ali suđenje propada pa Banks mora pronaći pravi motiv i ubojicu.

U prvoj epizodi, koja se prikazuje u petak 21. travnja u 21:05, inspektor Alan Banks kada dobije uznemiravajuću poruku od brata Roya ostavlja sve da bi ga pronašao. Za to vrijeme nova kolegica inspektorica Helen Morton pronalazi dokaz koji Banksa povezuje s tijelom žrtve ubojstva. Banks i njegova obitelj pokušavaju prihvatiti ubojstvo njegova brata, a Helen kreće u istragu dvostrukog ubojstva i mora preispitati svoje ranije pretpostavke.

Uz Stephena Tompkinsona (viši inspektor Banks) u seriji glume Andrea Lowe (inspektorica Annie Cabbot), Caroline Catz (inspektorica Helen Morton), Lorraine Burroughs (Winsome Jackman).

Scenarij potpisuju Robert Murphy, Rob Williams i Andrew Payne, a režiju Tim Fywell, Jim Loach, Mat King. Izvršni producenti su Andy Harries, Charles Elton, Robert Murphy, a producentica Emma Kingsman-Lloyd.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala