Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


John Wick se vratio: četvrti film ima najbolje otvaranje u franšizi
"John Wick 4" najgledaniji je film u kinima diljem svijeta!

John Wick se vratio: četvrti film ima najbolje otvaranje u franšizi

Foto: YouTube

John Wick nema konkurencije – četvrti film u franšizi bez problema je pomeo konkurenciju i ostvario najbolje otvaranje u serijalu u Sjevernoj Americi sa 73,5 milijuna dolara.

John Wick 4 ima izrazito pozitivne recenzije što je sigurno pridonijelo najboljem otvaranju u Lionsgateovoj franšizi koju predvodi Keanu Reeves kao legendarni, neuništivi ubojica. Ovo je jedna od rijetkih originalnih franšiza čiji je svaki nastavak uspješniji od prethodnog, barem što se tiče rezultata u kinima. John Wick je 2014. u Sjevernoj Americi startao sa skromnih 14 milijuna dolara da bi nastavak John Wick 2 2017. zaradio 30,4 milijuna, a John Wick 3 imao je dosadašnji rekord sa 56,8 milijuna prije 4 godine.

Četvrti film odlično je prošao i u ostatku svijeta gdje je zaradio još 64 milijuna dolara i našao se na prvom mjestu gledanosti u svakom od 71 tržišta na kojem je startao. Ukupna zarada dakle iznosi 137,5 milijuna dolara, a budžet mu je bio 100 milijuna – najviši u franšizi – no, sudeći prema početnom uspjehu i odličnim kritikama za film ne bi trebao padati interes.

Film se izdvaja i po tome što poprilično traje: čak 2 sata i 49 minuta pa se u nekim kinima prikazuje s pauzom i bez nje. Producenti su već rekli da su nastojali skratiti film, ali to nije imalo smisla. Unatoč dugom trajanju, ocjena na CinemaScoreu mu je A.

„John Wick brend je anomalija. Rezultati govore sami za sebe. Očekujemo odlične rezultate“, komentirao je jedan od predsjednika u Lionsgateu, Joe Drake.

Režiju Johna Wicka 4 potpisuje Chad Stahelski, a radnja nastavlja pratiti Johnovu borbu protiv poznate moćne organizacije zvane Visoki Stol dok cijena za njegovu glavu raste. U lovu na moćnike radnja nas vodi u Berlin, Pariz, Osaku i New York. Za scenarij su zaslužni Shay Hatten i Michael Finch, a uz Reevesa glume Donnie Yen, Bill Skarsgård, Laurence Fishburne, Ian McShane, Hiroyuki Sanada i Shamier Anderson.

Što se tiče petog filma, Lionsgate je vrlo tajanstveni u vezi s tim: dobra namjera postoji, ali ako će se i snimati, to neće biti tako skoro. No, zna se da će se Reeves i ostali glumci vratiti za spin off priču Ballerina u kojoj će glumiti Ana de Armas.

John Wick 4 krenuo je s prikazivanjem i u hrvatskim kinima u kojima također ruši sve rekorde gledanosti, u kojima je već prvog dana prikazivanja film pogledalo više od 3500 gledatelja, što je rekordno pretpremijerno otvaranje filma u 2023. godini, naveli su iz Blitza u objavi za medije. Što se tiče ukupnih rezultata tijekom vikenda u Hrvatskoj, navode kako je film pogledalo 21 149 gledatelja (zarada od preko 146 tisuća eura), što je do sada uvjerljivo najjače otvaranje filma ove uspješne akcijske franšize, kao i najbolje otvaranje filma ove godine.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala