Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Eddie Redmayne predvodit će glumačku postavu remakea filma Operacija Šakal
Peacock i Sky rade igranu seriju prema kultnom romanu i filmu

Eddie Redmayne predvodit će glumačku postavu remakea filma "Operacija Šakal"

Foto: Depositphotos

Eddie Redmayne odabran je za glavnu ulogu u seriji Operacija Šakal (The Day of the Jackal) koju Peacock i Sky rade prema romanu Fredericka Forsytha te Universalovoj istoimenoj filmskoj verziji iz 1973. godine.

Redmayne će biti i jedan od izvršnih producenata serije u kojoj će glumiti Šakala kojeg unajmi OAS, francuska disidentska organizacija, za ubojstvo tadašnjeg predsjednika Francuske Charlesa de Gaullea. U filmu iz 1973. ulogu Šakala imao je Edward Fox, a film je bio nominiran za jednog Oskara i to za najbolju montažu.

Brian Kirk režirat će seriju, a za njezinog showrunnera odabran je scenarist Ronan Bennett. Serija će u SAD-u biti dostupna na streamingu Peacock, na Sky-u u Ujedinjenom Kraljevstvu, Irskoj, Italiji, Njemačkoj, Švicarskoj i Austriji, dok će NBCUniversal biti zadužen za ostatak svijeta. Ostali glumci zasad nisu poznati kao niti datum premijere.

„Jako smo uzbuđeni što ćemo oživjeti Bennettovu viziju Forsythovog romana u modernom, kompleksnom svijetu u kakvom danas živimo i zbilja smo sretni što imamo glumca Eddiejevog kalibra kao našeg Šakala. Uz Ronanov scenarij i režiju Briana Kirka, ovo je kreativna ekipa prve klase“, izjavio je izvršni producent Gareth Neame koji je CEO Carnivala (dio Universala).

Redmaynea smo nedavno mogli gledati uz Jessicu Chastain u Netflixovom trileru prema istinitoj priči Dobra sestra, a svjetsku slavu svakako mu je donijela i uloga Stephena Hawkinga u romantičnoj drami Jamesa Marsha Teorija svega za koju je osvojio nagradu Oscar za najboljeg glumca. Među ostalim odličnim naslovima ističu se Čikaška sedmorka, Dankinja, Jadnici te uloga Newta Scadmandera u trilogiji Čudesnih zvijeri.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala