Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Slab start za Shazam! Bijes bogova
Zarada u premijernom vikendu iznosi samo 65,5 milijuna dolara diljem svijeta

Slab start za "Shazam! Bijes bogova"

Foto: YouTube

Shazam! Bijes bogova nije ostvario očekivani start svoj premijerni vikend u američkim kinima.

Najnoviji film iz DC Comicsa u Sjevernoj Americi zaradio je tek 30,5 milijuna dolara u ukupno 4071 kinu što je dosta manje od predviđenih 35 do 40 milijuna dolara, plus što je film koštao nešto više od 110 milijuna dolara za produkciju i još barem 100 milijuna za marketing. Zarada je mala i naspram prvog Shazama koji je 2019. godine zaradio 53,5 milijuna dolara u premijernom vikendu. Ovo je i jedan od najgorih startova u DC Cinematic Universeu – lošiji su imali samo filmovi tijekom pandemije koji su paralelno izišli i na streaming HBO Max, a to su Wonder Woman 1984 sa 16,7 milijuna dolara i The Suicide Squad sa 26 milijuna.

Shazam 2 u ostatku svijeta zaradio je još 35 milijuna dolara sa 77 tržišta što znači ukupno tek 65,5 milijuna. Naklonjeni mu nisu niti kritičari koji mu nisu dali neku ocjenu, a na portalu Rotten Tomatoes ima samo 53% naspram prvog filma koji ima čak 90%. Lošem startu sigurno je kumovalo i to što je prvi film u kinima nakon što su James Gunn i Peter Safran preuzeli universe superjunaka u Warner Bros.-u i najavili velike promjene.

David F. Sandberg režirao je i nastavak koji je nastavio priču Billyja Batsona i njegovih braće i sestara koji se mogu transformirati u super junake kad kažu Shazam, a ovaj put se bore protiv Atlasovih kćeri koje imaju oružje za uništenje svijeta. Svoje uloge ponavljaju Zachary Levi, Asher Angle, Djimon Hounsou, Jack Dylan Grazer, Adam Brody, Ross Butler, Ian Chen, Meagan Good Faithe Herman i Grace Fulton. U ostalim ulogama su Rachel Zegler, Lucy Liu i Helen Mirren.

Shazam! Bijes bogova u hrvatska kina također je stigao 16. ožujka.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala