Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Otkrijte ludu priču o stvaranju kultnog BlackBerryja
Glenn Howerton i Jay Baruchel u prvoj najavi za film "BlackBerry" kao tvorci poznatog telefona

Otkrijte ludu priču o stvaranju kultnog BlackBerryja

IFC Films su objavili prvi službeni trailer za BlackBerry, nadolazeću dokudramu koja donosi priču o strelovitom uspjehu i strmoglavom padu kultnog brenda pametnih telefona. Jay Baruchel nalazi se u ulozi vizionarskog inženjera Mikea Lazaridisa, a film istražuje što se nalazi unutar korporativne Amerike, prikazujući kako pritisak tržišta može dovesti ili do inovacije ili do potpune propasti.

Novi trailer predstavlja nam Lazaridisa i Douglasa "Douga" Fregina (Matt Johnson), dva prijatelja koji dobivaju ideju koja će promijeniti osobnu komunikaciju zauvijek: stavljajući uslugu elektronske pošte unutar mobilnog telefona.

No ono što su Lazaridis i Fregin imali je sirova genijalnost, ali im je nedostajalo marketinških vještina te se njihov revolucionarni projekt našao pred potpunom propasti. Zbog toga je Lazaridis odlučio dati veliki dio svoje tvrtke prodavaču Jimu Balsillieju (Glenn Howerton), nemilosrdnom kapitalistu koji stavlja profit ispred kvalitete bez razmišljanja.

Balsillie je pomogao Lazaridisu da pokrene BlackBerry, brend pametnih telefona koji će dominirati tržištem prije nego što su se Apple i Google proširili na to tržište. Međutim, žestoki obrat Lazaridisove tvrtke u multimilijunski monopol imao je veliki utjecaj na njegov privatni život te ga otuđio od ljudi koji su mu najviše vjerovali.

Film se temelji na knjizi Loosing the Signal: The Untold Story Behind the Extraordinary Rise and Spectacular Fall of BlackBerry, koju potpisuje Jacquie McNish. Matt Johnson je film režirao prema scenariju koji je napravio zajedno s Matthewom Millerom.

U filmu također glume Cary Elwes, Saul Rubinek, Rich Sommer, Martin Donovan i Michelle Ironside. Film je do sada prikazan na nekoliko festivala, a u kina bi trebao stići 12. svibnja.

M.M.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala