Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Vrisak 6 ima najbolji start u franšizi s čak 44 milijuna dolara
Prijašnji rekorder u Sjevernoj Americi bio je "Vrisak 3", a šesti film je odlično prošao i u ostatku svijeta

"Vrisak 6" ima najbolji start u franšizi s čak 44 milijuna dolara

Foto: YouTube

Najnoviji film u Vrisak serijalu, Vrisak 6 (Scream VI), ostvario je odličan start u kinima diljem svijeta i ostvario najbolje otvaranje u Sjevernoj Americi u cijeloj franšizi koja je krenula 1996. godine.

Na američkom tržištu je s prvog mjesta gledanosti maknuo Creed III i zarada premijerni vikend tamo iznosi 44,5 milijuna dolara čime je s prvog mjesta maknuo dosadašnjeg rekordera, Vrisak 3 iz 2000. koji je prvi vikend zaradio 34 milijuna dolara. Zarada šestog filma u franšizi u ostatku svijeta (53 međunarodna tržišta) iznosi još 22,6 milijuna – ukupna zarada prvi vikend prikazivanja tako iznosi 67,1 milijun dolara.

Prošlogodišnji Vrisak zaradio je 137 milijuna dolara tijekom svog prikazivanja u kinima što je bio odličan uspjeh za studio Paramount i Spyglass Media koji ga je snimio na budžetu od oko 24 milijuna dolara tako da je šesti film brzo dobio zeleno svjetlo. Budžet najnovijeg filma nešto je viši i iznosi oko 35 milijuna dolara. Film je dobio većinom pozitivne kritike, a odlične ocjene stigle su i od gledatelja pa tako ima B+ na Cinema Scoreu te 62% na Rotten Tomatoesu.

Radnja šestog filma smještena je u novi grad, u New York, u koji su se smjestile nekadašnje Ghostfaceove žrtve (Jenna Ortega, Melissa Barrera, Mason Gooding, Jasmin Savoy Brown i Courteney Cox) koje nastoje živjeti u miru. Tyler Gillett i Matt Bettinelli-Olpin vratili su se u režiserske stolice nakon Vriska 5, kao i scenaristi Guy Busick i James Vanderbilt. U ovom nastavku nećete gledati Neve Campbell kao Sidney Prescott tako da je ovo prvi film bez nje, ali ona nije pristala na ponavljanje uloge zato što „ponuda koja mi je bila ponuđena nije dostojna vrijednosti koju sam donijela franšizi“, rekla je.

Vrisak 6 od 9. ožujka igra i u hrvatskim kinima.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala