Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Napeti špijunski triler Vera predvodi Jovana Stojiljković
U kina stiže triler inspiriran istinitom pričom, Jovana Stojiljković glumi srpsku Mata Hari

Napeti špijunski triler "Vera" predvodi Jovana Stojiljković

U Cineplexx i odabrana kina od danas, 2. ožujka stiže film Vera s Jovanom Stojiljković, jednom od najcjenjenijih mladih srpskih glumica koja niže hit za hitom. Od cijenjene TV uspješnice Senke nad Balkanom, sličnog povijesnog perioda kao i ovaj triler, do popularnih filmskih serijala Južni vetar i Južni vetar: Ubrzanje, Stojiljković napokon postaje glavna nositeljica radnje filma kojeg je u regiji već pogledalo više od 75 000 gledatelja.

Trailer filma prikazuje turbulentni, napeti i zavodnički život Vere Pešić, srpske obavještajke Kraljevine Jugoslavije koja se uplete u pozadinske igre jugoslavenskih, britanskih i njemačkih špijuna u svitanje Drugog svjetskog rata. Monarhijske, nacionalne i nacističke struje bore se za prevlast skrivenih namjera, dok ona manipulira sve strane kako bi ostvarila nepoznate osobne želje...

U ovom dramatičnom trileru, glumačku postavu upotpunjuju Petar Zekavica (Žigosani u reketu), Tihomir Stanić (Ubice mog oca, Državni službenik), Vuk Kostić (Močvara, Anka), Aleksandar Srećković – Kubura (Tajne vinove loze, Južni vetar) te popularni Nikola Kojo (Lepa sela lepo gore, Rane, Parada). Režiju potpisuje Nedeljko Kovačić (Jovanka Broz i tajne službe), koji je više od tri godine istraživao nejasne i kontroverzne povijesne podatke o stvarnoj Veri Pešić, a na scenariju je radio s Kristinom Đuković (Sudbine, Dinastija).

Film Vera inspiriran je istinitom pričom o misterioznoj i predivnoj Veri Pešić koja se s 19 godina zaputila u Beograd, bez ikakvih sredstava za život. Otprilike tad, krajem 1930-ih, počinju nepoznanice. Jedni navode da tada u Beogradu upoznaje majora Slavka Radovića koji u njoj vidi potencijal fenomenalne jugoslavenske špijunke. Drugi navode da službenih potvrda za to nigdje nema, ali da postoje dokazi da je radila za Gestapo i njemačko veleposlanstvo te da je posjedovala njihovu novinarsku akreditaciju. Treći pak tvrde, nakon okupacije Jugoslavije ni partizani ni četnici nisu znali kojoj strani ona zapravo pomaže... Kao i film, njen život obavijen je misterijom.

Tko je bila Vera Pešić? Na čijoj je strani zapravo bila? Otkrijte od 2. ožujka u kinima diljem Hrvatske.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala